Dragić odličen proti nekdanji ekipi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Slovenski organizator igre Goran Dragić je na tekmi s Phoenix Suns dosegel 25 točk in svojemu moštvu pomagal do zmage s 108:92.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Miamija so na tekmi lige NBA premagali Phoenix s 108:92. Slovenec Goran Dragić je svojemu nekdanjemu klubu iz Arizone v 34 minutah nasul 25 točk, ob tem pa imel še sedem skokov, štiri podaje in ukradeno žogo.

Dragić je bil drugi strelec svoje ekipe, ki je zmagala tretjič zaporedoma, dve točki več je dosegel Dwyane Wade. Pri gostih, ki so izgubili že 17. zaporedno tekmo v gosteh, je Devin Booker dosegel 34 točk.

"Nocoj mi je bilo všeč, da smo zgodaj stopili v ospredje in opravili posel," je na kratko tekmo pokomentiral Wade, trener Erik Spoelstra pa je dodal: "Moramo spoštovati Phoenix. Igrali so do konca, Booker je bil vroč ... Je dober, mlad igralec. Toda znali smo odgovoriti in jih ustaviti."

Miami se je tako utrdil na četrtem mestu vzhodne konference, naslednja tekma pa ga čaka v noči na soboto v Philadelphii, kjer domuje najslabša ekipa v NBA. Kljub temu Wade pravi: "Zdaj smo v obdobju leta, ko moraš zmagati, ko se to pričakuje od tebe. Ne bomo igrali vsak večer izjemnih tekem, toda moramo najti pot do zmag."

Golden State je gostil Oklahomo, zmagal s 121:106 in izenačil rekord Chicaga iz leta 1996, ko so biki in zdaj tudi bojevniki na domačem igrišču zmagali 44-ič po vrsti. Vnovič je bil razigran prvi mož moštva iz Oaklanda Stephen Curry, ki je doseel 33 točk, na drugi strani je eno manj prispeval Kevin Durant, ki pa je zbral še deset skokov - vse v obrambi - in devet podaj. Durant je imel pomoč v Russllu Westbrooku (22 točk) in Sergeu Ibaki (20 točk).

San Antonio je s 94:86 premagal New Orleans. Kawhi Leonard je za ostroge dal 30 točk in 11 skokov, LaMarcus Aldridge je zbral 26 točk in osem skokov, pri pelikanih je Eric Gordon v statistiko vpisal 23 točk, Anthony Davis pa 17 točk in 13 skokov.

Sacramento je bil s 104:101 boljši od Dallasa, pri katerem je Chandler Parsons dosegel 28 točk, za zmagovalce je DeMarcus Cousins 22 točkam dodal 13 skokov, Rajon Rondo pa 18 točkam 12 podaj.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat : Phoenix Suns 108:92
Goran Dragić 34 minut, 25 točk, 7 skokov, 4 podaje, ukradena žoga za Miami

New Orleans Pelicans : San Antonio Spurs 86:94
Dallas Mavericks : Sacramento Kings 101:104
Golden State Warriors : Oklahoma City Thunder 121:106

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.