Dragić ostal brez tekme, LA Lakers na čelu lige

Foto: nba.com
Foto: nba.com
Koronavirus še naprej kroji dogajanje v severnoameriški ligi NBA.
Oglej si celoten članek

Vodstvo košarkarske lige NBA je zaradi proticovidnih ukrepov prestavilo tekmo Boston Celtics - Miami Heat, potem ko je košarkar vročice Avery Bradley oddal nedokončen test na sars-cov-2. Bradley je v samoosamitvi, preostale člane ekipe še preverjajo. Los Angeles Lakers pa so v Teksasu premagali Houston Rockets s 120:102 in se povzpeli na čelo lige.

Anthony Davis, ki je pred tem izpustil petkovo tekmo zaradi poškodbe dimeljske mišice, je bil s 27 točkami prvi strelec dvoboja s Houstonom, LeBron James jih je k zmagi dodal 18, jezerniki pa so se s šesto zmago na zadnjih sedmih tekmah povzpeli na vrh lige NBA.

Foto: Profimedia lebron james Oba zvezdnika sta imela veliko pomoči pri soigralcih s klopi, ki so dosegli kar 54 točk. Izkazali so se Talen Horton-Tucker (17 točk), Montrezl Harrell (16) in Kyle Kuzma (13), branilci naslova prvaka pa imajo z gostovanj na uvodu v novo sezono popoln izplen.

"Moramo postati ekipa, ki je najboljša v obrambi. Danes smo zadevali mete, vendar pa bodo prišli večeri, ko žoga ne bo hotela skozi obroč. Tega ne moremo nadzorovati. Lahko pa nadzorujemo, kako igramo v obrambi," je po tekmi dejal Davis.

Z njim se je strinjal tudi prvi zvezdnik lige James: "Naš glavni cilj je, da postanemo najboljša obrambna ekipa lige."

Prvi strelec gostiteljev je bil Christian Wood s 23 točkami, James Harden pa je dodal 20 točk ter devet podaj.

Do zmage je prišla tudi druga losangeleška ekipa, Clippers, za katero je Kawhi Leonard dosegel 35 točk in presegel 10.000 točk v karieri NBA. Clippers so v domači dvorani dolgo zaostajali, nato pa po preobratu le ugnali Chicago Bulls s 130:127.

Mike Conley je zbral 22 točk, Rudy Gobert pa 20 skokov in skupaj sta pomagala Utah Jazz do zmage nad Detroit Pistons s 96:86. Minnesota Timberwolves so s 96:88 premagali San Antonio Spurs in prekinili niz sedmih zaporednih porazov.

Nikola Jokić je dosegel nov dvojni dvojček in končal pri 22 točkah ter desetih skokih za Denver Nuggets, ki so v gosteh premagali New York Knicks s 114:89. Slovenec Vlatko Čančar je za ekipo iz Kolorada odigral tri minute in v statistiko vpisal en skok in eno izgubljeno žogo.

Na tekmi, kjer je Stephen Curry prikazal najslabši strelski večer kariere, so njegovi soigralci pri Golden State Warriors stopili v njegove čevlje in premagali Toronto Raptors s 106:105. Curry, ki je bil pred tekmo drugi strelec lige to sezono, je bil tarča čvrste obrambe Toronta, ki je dodobra zaustavila dvakratnega najkoristnejšega igralca (MVP) lige. Končal je pri le 11 točkah (ob metu 2:16). Zmago je bojevnikom prinesel Damion Lee, ki je zadel prosta meta 4,3 sekunde pred koncem.

Izidi:
Detroit Pistons - Utah Jazz                  86:96
LA Clippers - Chicago Bulls                 130:127
Brooklyn Nets - Oklahoma City Thunder       116:129
New York Knicks - Denver Nuggets             89:114
(Vlatko Čančar: 3 minute, 1 skok za Denver)
Houston Rockets - Los Angeles Lakers        102:120
Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs   96:88
Golden State Warriors - Toronto Raptors     106:105
Boston Celtics - Miami Heat
(preloženo zaradi proticovidnih protokolov)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.