Dragić podajal kot nor

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slovenski košarkar Goran Dragić je v severnoameriški košarkarski ligi NBA odigral eno najboljših predstav v karieri.
Oglej si celoten članek

Ob zmagi Phoenixa nad Portlandom s 102:98 je Goran Dragić dosegel kar 16 točk in neverjetnih 18 podaj ter temu dodal še pet skokov. Dve točki več od njega je dosegel Luis Scola, pri poražencih pa je bil s 24 koši najboljši Damian Lillard.

Brooklyn Nets pa so po podaljšku ugnali Milwaukee z Benom Udrihom s 113:111, a se slovenski reprezentant v devetih minutah ni naigral. V strelsko statistiko je vpisal vsega en neuspešen met na nasprotni koš. Pri zmagovalcih je s 24 koši izstopal Joe Johnson, za Milwaukee jih je kar 34 dosegel Brandon Jennings.

"Rad bi se zahvalil vsem mojim soigralcem; oni so bili tisti, ki so zadevali mete," je bil po tekmi v Portlandu skromen Dragić. Zadel je zadnja dva prosta meta 13 sekund in pol pred koncem dvoboja, kar sta bila tudi zadnja uspešna meta na tekmi (102:98). Pred tem je poskrbel tudi za podajo Scoli (18 točk) dve minuti in 47 sekund pred zvokom sirene, ko so gostje povedli s 100:92. Domača vrsta je nato nanizala šest zaporednih točk in nevarno zapretila, nato pa je Dragić hladnokrvno s prostih metov zapečatil njihovo usodo. Phoenix, v prvem polčasu je imel kar 60-odsotni met iz igre, je tako končal niz štirih porazov. V domači vrsti, izgubila je šestič zapored, sta bila najboljša J. J. Hickson (25 točk, 16 skokov) in Damian Lillard (24 točk, sedem podaj).

Trener Phoenixa Lindsey Hunter je najprej s precej pretiravanja dejal, da so soigralci žogo v Dragićeve roke dali kar 99,9 odstotka časa, ko so jo imeli v posesti, nato pa je slovenskega organizatorja igre posredno pohvalil: "To je bil izjemen moštveni dosežek ekipe. Fantje so igrali izvrstno in si dobro podajali žogo, tako da se je danes poplačalo delo, ki smo ga doslej vložili v ekipo."

Francoz Tony Parker (30 točk, 11 podaj) je 20 sekund pred koncem odločil srečanje v Sacramentu, kjer je ekipa San Antonio Spurs, ta čas vodilna v ligi, prišla do 15. zmage (108:102) na zadnjih 16 srečanjih. Italijan Danilo Gallinari in Ty Lawson sta s po 26 točkami zagotovila zmago ekipi Denver Nuggets s 97:90 na tekmi z Boston Celtics, njun trener George Karl pa je zabeležil 400. zmago na klopi Denverja.

Liga NBA, izidi:
Portland Trail Blazers : Phoenix Suns 98:102
(Goran Dragić 39 minut, 16 točk, 18 podaj, pet skokov in izgubljenih žog, dve ukradeni žogi in blokada za Phoenix)

Brooklyn Nets : Milwaukee Bucks 113:111 (podaljšek)
(Beno Udrih devet minut, po ena podaja in izgubljena žoga za Milwaukee)

Washington Wizards : Toronto Raptors 88:96

Orlando Magic : Charlotte Bobcats 92:105

Detroit Pistons : Memphis Grizzlies 91:105

New Orleans Hornets : Chicago Bulls 87:96

Denver Nuggets : Boston Celtics 97:90

Utah Jazz : Golden State Warriors 115:101

Sacramento Kings : San Antonio Spurs 102:108

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.