Dragić pred odločitvijo kariere: "Sestal sem se s predsednikom."

Foto: Profimedia Goran Dragić
Slovenski košarkarski zvezdnik tehta svoje možnosti pred odločitvijo, ki bo krojila njegovo prihodnost v ligi NBA.
Oglej si celoten članek

Goran Dragić je leta 2015 z Miami Heat podpisal petletno pogodbo v vrednosti 85 milijonov dolarjev. Dogovor z vročico mu poteče ob koncu prihajajoče sezone, vendar lahko Dragić po pravilih mehanizma za trgovanje z igralci od pogodbe odstopi in si poišče novo službo.

Pri 32 letih ima izkušeni Dragić še vedno solidno izhodišče za dolgoročen dogovor z drugo ekipo, z vsako sezono pa se bodo te možnisti zmanjšanje. Če se bo Dragić odločil ostati v Miamiju, a z moštvom ne bo sklenil novega dogovora, bo ob koncu sezone 2019/2020 postal prost igralec

Pretekla sezona za Dragića ni bila najboljša, saj je zaradi poškodb odigral samo 36 tekem. Po operaciji kolena se je za nekaj časa znašel celo v vlogi rezervista, a si je hitro utrl pot nazaj v začetno peterko. V povprečju je dosegal 13,7 točke ob 41-odstotnem metu iz igre, 35-odstotnem metu za tri in 78-odstotnem izvajanju prostih metov. Temu je dodal 4,8 podaje, 3,8 skoka in 0,8 ukradene žoge na srečanje.

Foto: Twitter Goran Dragić Prihajajoča sezona je zanj vredna 19,2 milijona ameriških dolarjev, zato bo moral Dragić dobro premisliti, ali se je pripravljen odpovedati temu znesku. "Sestal sem se s predsednikom Patom Rileyjem, to pa je tudi vse. Povedal se mu, da bom sprejel odločitev, ko bo prišel čas za to. Pogovoriti se moram z družino in agentom. V tem trenutku si želim samo en mesec premora. Rad bi užival v počitnicah," je povedal slovenski organizator igre in junak zadnjega evropskega prvenstva.

"Faktorjev je veliko. Misliti moram tudi na svojo družino in kje se bomo počutili dobro. Potem je vprašanje tudi, katera ekipa me želi. Veliko je stvari. Sicer sem zadovoljen v Miamiju. Osredotočen sem na to, da telo spravim v formo. Potem pa bomo videli. Koleno je v redu, le okrepiti ga moram. To je na meni. Zdravnik me je pregledal in potrdil, da gre v pravo smer," je dodal 32-letnik.

V Miamiju nestrpno pričakujejo Dragićev odločitev. Moštvo bo v napovedih za prihajajočo sezono močno preseglo t.i. "salary cap", ki znaša 109 milijonov ameriških dolarjev. Če se želijo izogniti plačilu luksuznega davka, morajo zmanjšati izdatke za plače.

To bi lahko dosegli z odhodom Dragića (19,2 milijona) in Hassana Whitesida (27,1 milijona), kar bi Miami razbremenilo finančnega krča, a le v primeru, da oba košarkarja izbereta možnost (player option) predčasnega odhoda.

To pa je, ocenjujejo analitki, zelo malo verjetno.

Foto: Profimedia Goran Dragić, Hassan Whiteside

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.