Dragić: Pred seboj imamo življenjski projekt

Foto: Anže Petkovšek reprezentanca priprave eurobasket Foto: Anže Petkovšek reprezentanca priprave eurobasket goran dragić zoran dragić Foto: Anže Petkovšek reprezentanca priprave eurobasket Foto: Anže Petkovšek reprezentanca priprave eurobasket erazem lorbek Foto: Anže Petkovšek reprezentanca priprave eurobasket klemen prepelič Foto: Anže Petkovšek reprezentanca priprave eurobasket Foto: Anže Petkovšek reprezentanca priprave eurobasket erazem lorbek Foto: Anže Petkovšek reprezentanca priprave eurobasket božidar maljković Foto: Anže Petkovšek reprezentanca priprave eurobasket Foto: Anže Petkovšek reprezentanca priprave eurobasket uroš slokar Foto: Anže Petkovšek reprezentanca priprave eurobasket Foto: Anže Petkovšek reprezentanca priprave eurobasket Foto: Anže Petkovšek reprezentanca priprave eurobasket Foto: Anže Petkovšek reprezentanca priprave eurobasket goran dragić Foto: Anže Petkovšek reprezentanca priprave eurobasket gašper vidmar Foto: Anže Petkovšek reprezentanca priprave eurobasket gašper vidmar Foto: Anže Petkovšek reprezentanca priprave eurobasket Foto: Anže Petkovšek reprezentanca priprave eurobasket goran dragić Foto: Anže Petkovšek reprezentanca priprave eurobasket
Slovenska košarkarska reprezentanca je danes začela priprave na evropsko prvenstvo, ki ga bo naša država gostila od 4. do 22. septembra.
Oglej si celoten članek

Iz Ljubljane v Rogaško Slatino je odpotovalo 13 igralcev slovenske košarkarske reprezentance, trije – Boštjan Nachbar, Mirza Begić in Nebojša Joskimović – pa se ji bodo pridružili naslednji teden.

Izbranci selektorja Božidarja Maljkovića – od najboljših so manjkali le Erazem Lorbek, Beno Udrih in Saša Vujačić – so bili na zboru pred Košarkarsko zvezo Slovenije, kjer jih je pričakal lično poslikan avtobus z napisom Slovenija in "hashtagom" oziroma ključno besedo za Twitter #junaki, dobre volje. V en glas so dejali, da komaj čakajo na začetek priprav, še bolj pa na evropsko prvenstvo pred domačimi gledalci, ki bo za večino igralcev vrhunec njihovih karier.

Lakovič: Čast in obveza

"Biti izbran v državno selekcijo, ki bo nato igrala pred domačo publiko, in to na največjem športnem dogodku v zgodovini Slovenije, je velika čast in hkrati obveza. Ta mesec in pol priprav, ki je pred nami, moramo čim bolje izkoristiti, saj hočemo na evropskem prvenstvu narediti odmeven rezultat," pravi kapetan reprezentance Jaka Lakovič.

Podobno meni prvi zvezdnik ekipe Goran Dragić. "Veselil sem se začetka priprav, saj je tu pri nas to precej drugače kot v ZDA. Tam se igralci držijo bolj zase, mi pa smo kot ena velika družina in skupaj počnemo marsikaj. Pred seboj imamo življenjski projekt, ki ga moramo čim bolje izkoristiti, saj nove priložnosti za dober rezultat pred domačimi gledalci ne bomo imeli."

Tudi komiki in videoigrice

Priprave bodo dolge in naporne. Skupno 41 dni ob zgolj šestih prostih dnevih. V tem času bo reprezentanca odigrala dvanajst prijateljskih tekem - od teh deset v Sloveniji - in zamenjala praktično sedem prizorišč. Priprave bo začela v Rogaški Slatini, se nato preselila v Zreče, pozneje v Kranjsko Goro in za nekaj dni v Beograd, ob koncu avgusta pa se bo podala še na slovensko obalo ter preizkusila prizorišči EP v Celju ter Ljubljani.

"Priprave so letos zastavljene nekoliko drugače kot v preteklih reprezentančnih akcijah. Zelo malo bomo v tujini, hkrati pa veliko doma. Za igralce smo pripravili tudi precej postranskih stvari - v sredo na primer nastop stand up komikov, nato posebno sobo z videoigricami -, vse v želji, da bi čim bolj zabavno preživeli te priprave in da bi se lahko na igrišču maksimalno zbrali za delo," pravi direktor reprezentance Matej Avanzo.

Foto: Anže Petkovšek reprezentanca priprave eurobasket božidar maljković Maljković: Slovencem v ponos

Prva prijateljska tekma Slovenijo čaka naslednji petek v Domžalah proti Ukrajini. Dva dni kasneje se bo merila z Makedonijo v Litiji, od 2. do 4. avgusta pa jo v Celju čaka turnir Laško, na katerem bodo nastopile še Latvija, Srbija in Turčija.

Uvodno tekmo Eurobasketa 2013 bo Slovenija igrala 4. septembra proti Češki v Celju. Naslednji dan jo čaka Španija, sledi dan premora, nato pa še Gruzija, Hrvaška ter Poljska.

"Čeprav ne bomo nastopili z najmočnejšo reprezentanco, ki jo ima na voljo Slovenija, lahko zagotovim, da bomo na prvenstvu igrali dobro košarko, da se bomo borili in da bomo v ponos prebivalcem Slovenije. Hkrati sem prepričan, da bo prvenstvo odlično organizirano in da bo spomin na ta dogodek še dolgo ostal prisoten v glavah Slovencev," je poudaril selektor Maljković.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.