Dragič prvakom nasul 13 točk

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski košarkar Goran Dragić, ki v dresu Phoenix Suns igra v severnoameriški ligi NBA, je s svojim moštvom gostoval na Floridi pri aktualnih prvakih lige NBA ekipi Miami Heat, a bil bre moči. Heat so slavili zmago s 124:99.
Oglej si celoten članek

Goran Dragič je na parketu preživel 29 minut in v tem času zbral 13 točk, tri skoke, devet podaj in ukradel dve žogi. Pri zmagovalcih je bil prvi strelec LeBron James s 23 točkami.

James je za prvake lige NBA dosegel 23 točk, Dwyane Wade jih je k zmagi dodal 22. To je še tretja zaporedna zmaga Miamija v novi sezoni. V vrstah Miamija, ki je sicer izgubil uvodno tekmo sezone proti New York Knicks, nato pa nanizal tri zmage, se je izkazal tudi Chris Bosh z 18 točkami; vse je dosegel v prvem polčasu. James je 23 točkam dodal 11 skokov, Ray Allen, ki je v igro vstopil s klopi, pa je zbral 15 točk, šest skokov in šest podaj.

Prvi strelec Phoenixa, ki je doživel še tretji poraz v štirih tekmah, je bil Shannon Brown z 18 točkami, 15 jih je dodal Argentinec Luis Scola. Ob Dragiću, ki skupaj z Jaredom Dudleyjem nikakor ni znal zaustaviti Wada, je več kot deset točk prispeval še poljski velikan Marcin Gortat, ki je zbral 12 točk in 13 skokov. Košarkarji Miamija se bodo v sredo pomerili z Brooklyn Nets, Dragića in soigralce pa prav tako v sredo čaka dvoboj s Charlotte Bobcats.

Liga NBA:
Philadelphia 76'ers : New York Knicks 88:110

Brooklyn Nets : Minnesota Timberwolves 96:107

Miami Heat : Phoenix Suns 124:99
(Goran Dragić: 29 minut, 13 točk, 3 skoki, 9 podaj, 2 ukr. žogi za  Phoenix)

Memphis Grizzlies : Utah Jazz 103:94

Dallas Mavericks : Portland Trail Blazers 114:91

San Antonio Spurs : Indiana Pacers 101:79

Sacramento Kings : Golden State Warriors 94:92

Los Angeles Clippers : Cleveland Cavaliers 101:108

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.