LeBron v zadnjih sekundah ustavil Dragićev Miami

Foto: twitter Goran Dragić Miami Heat
V derbiju vzhodne konference so Cleveland Cavaliers tesno premagali Miami Heat (91:89)
Oglej si celoten članek

LeBron James, prvi mož podprvakov košarkarske ekipe NBA Cleveland Cavaliers, je najbolj zaslužen, da so konjeniki z 91:89 dobili dvoboj za tretje mesto vzhodne konference proti Miami Heat slovenskega zvezdnika Gorana Dragića. James je dosegel 24 točk, ključna pa je bila njegova obramba v zadnjih sekundah tekme, ko je zaustavil Jamesa Johnsona.

Košarkarji Clevelanda so tako z zmago začeli dolgo obdobje brez poškodovanega igralca All-Star, Kevina Lova, ki si je zlomil dlan in bo z igrišč odsoten šest do osem tednov.

"Dobro sem vodil žogo, všeč mi je bilo, kako grem na koš. Edini problem je - on je LeBron," je po tekmi dejal Johnson, ki je v zadnjih trenutkih tekme zapravil priložnost za izenačenje Miamija.

"Ne verjamem, da bi ga lahko kdo drug zaustavil na takšen način, da bi J.J.-ju tako preprečil pot do obroča," je po tekmi dejal trener Miamija Erik Spoelstra. "To smo že videli. LeBron ga je pričakal in ga v bistvu na mestu zaustavil. Mislim, da ni drugega igralca v ligi NBA, ki bi lahko to naredil," je z rameni skomignil trener gostov.

Prvi strelec Miamija je bil sicer Dragić, ki je zbral 18 točk, Josh Richardson jih je dodal 15.

Naslednja tekma vročico čaka v petek, ko bo gostovala pri Philadelphia 76ers.

Liga NBA, izidi:

Cleveland Cavaliers - Miami Heat 91:89
(Goran Dragić: 18 točk, tri skoki, šest podaj za Miami)

Indiana Pacers - Memphis Grizzlies 105:101
Orlando Magic - Los Angeles Lakers 127:105
Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 110:123
Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 116:108
Boston Celtics - New York Knicks 103:73
Portland Trail Blazers - Chicago Bulls 124:108
Phoenix Suns - Dallas Mavericks 102:88

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.