Dragić se je snel z verige, klanja se mu celotna NBA

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V ligi NBA močno odmeva fenomenalna predstava Gorana Dragića v zadnji četrtini tekme s Chicago Bulls.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkar Goran Dragić je bil eden najbolj zaslužnih, da je njegova ekipa Miami Heat v severnoameriški ligi NBA v gosteh pri Chicago Bulls zmagala s 101:90.

Dragić je namreč zgolj v zadnji četrtini dosegel 20 od svojih skupno 25 točk in pomagal vročici do devete zmage na zadnjih desetih tekmah. Slovenski veteran, ki vedno znova dokazuje, da ni za staro šaro, je s tem izenačil osebni rekord po doseženih točkah v eni četrtini.

Jimmy Butler je proti svoji nekdanji ekipi, za bike je igral svojih prvih šest sezon v ligi NBA, zbral 28 točk, skupaj z Dragićem pa sta poskrbela, da je Miami, lanski finalist lige NBA, še naprej ena najbolj vročih ekip lige.

Foto: Profimedia Jimmy Butler Butler je dosegel 25 točk v uvodnih treh četrtinah, nato pa pozval Dragića, naj prevzame komando. "Vedel sem, da je Goranov čas. Pred tem je zadel nekaj košev. Malo je pomočil prste v barvo, vendar je bil čas, da pritisne na plin," je dejal Butler, ki je zbral še osem podaj.

Dragić se ni izneveril, saj je v zadnji četrtini zadel tri trojke in iz igre metal 4-8, skupno pa 9-15 in končal le s točko manj od osebnega strelskega rekorda to sezono, 25 točkam pa dodal še sedem skokov in pet podaj. "To smo res potrebovali. Treba je bilo pokazati čvrsto miselnost. Fantje so morali prevzeti odgovornost. In Goran je bil danes v zadnji četrtini enostavno senzacionalen," je Dragića pohvalil tudi trener Miamija Erik Spoelstra.

Dragić je po tekmi priznal, da je bil v prvem polčasu preveč pasiven. "Jimmy me je pozval: 'Hej, G., potrebujemo te bolj agresivnega in bolj z glavo v igri!' Skušal sem ga poslušati," je po tekmi dejal slovenski zvezdnik vročice, ki se je nato izkazal v zadnjem delu igre.

Naslednja tekma vročico čaka v nedeljo, ko bo gostovala pri Orlandu.

Zmagali so tudi Denver Nuggets, katerih član je Slovenec Vlatko Čančar, saj so bili za peto zaporedno slavje tokrat s 103:102 boljši od Memphis Grizzlies.

Glavni junak zlatih zrn na tekmi v Memphisu je bil Nikola Jokić, ki je k zmagi prispeval 28 točk, 15 skokov in sedem podaj, medtem ko Čančar tokrat ni dobil priložnosti.

Precej smole pa je imel eden od kandidatov za najkoristnejšega igralca (MVP) lige Joel Embiid, ki je komaj v petek končal karanteno, nato pa si na svoji prvi tekmi po premoru poškodoval levo koleno pri zmagi Philadelphia 76ers' s 127:101 nad Washington Wizards.

Embiid, ki je nedeljsko tekmo zvezd All-Star izpustil zaradi covidnih omejitev, je nerodno pristal in padel na koleno sredi tretje četrtine. Zapustil je tekmo, nato pa so iz njegove ekipe sporočili, da si je nategnil kolenske vezi in se ne bo vrnil na parket. Tekmo je končal pri 23 točkah.

Trener Philadelhie Doc Rivers je dejal, da je Embiid kljub poškodbi pozitivno naravnan, šele dodatni zdravniški pregledi, ko bo oteklina splahnela, pa bodo pokazali, za kako resno poškodbo gre. Leta 2017 je na istem kolenu že prestal operacijo.

Z zmago je Philadelphia ostala najboljša ekipa vzhodne konference in ima tekmo prednosti pred drugouvrščenimi Brooklyn Nets.

Z zmago so drugi del sezone NBA začeli tudi Los Angeles Lakers, ki so na tesni tekmi s 105:100 premagali Indiana Pacers. Ekipa prvega zvezdnika LeBrona Jamesa je tako po dveh porazih spet okusila slast zmage. Tudi tokrat so jezerniki igrali brez Anthonyja Davisa, ki bo manjkal vsaj do konca meseca.

Najboljši strelec jezernikov je bil Kyle Kuzma s 24 točkami. James je k zmagi dodal 18 točk.

Izidi:
Washington Wizards - Philadelphia 76ers     101:127
Memphis Grizzlies - Denver Nuggets          102:103
(Vlatko Čančar za Denver ni igral)
New Orleans Pelicans - Cleveland Cavaliers  116:82
Chicago Bulls - Miami Heat                   90:101
(Goran Dragić: 25 točk, 7 skokov, 5 podaj za Miami)
San Antonio Spurs - Orlando Magic           104:77
Utah Jazz - Houston Rockets                 114:99
Los Angeles Lakers - Indiana Pacers         105:100
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.