Dragić se je znesel nad Phoenixom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Goran Dragić je v severnoameriški košarkarski ligi NBA prvič po prestopu k Miami Heat zaigral proti svojemu nekdanjemu moštvu Phoenix Suns.
Oglej si celoten članek

Na tekmi polni osebnih napak in izključitev je slavilo moštvo s Floride s 115:98, slovenski organizator igre pa je v 15 minutah na igrišču ob metu iz igre 5:9 prispeval 21 točk.

Dragić, ki so mu sodniki pokazali pet osebnih, je zadel dve trojki ter vseh devet prostih metov, v statistiko pa je vpisal še štiri skoke, podajo in ukradeno žogo. V postavi Miamija je bil tudi njegov brat Zoran, ki je igral dve minuti. Najboljši strelec v majici Miamija je bil Tyler Johnson z osebnim rekordom 26 točk.

Najuspešnejša pri gostujočem moštvu sta bila nekdanja soigralca Dragićev Eric Bledsoe in P.J. Tucker s po 20 točkami, Tucker pa je ob tem ujel še 14 odbitih žog.

Miami je trenutno na sedmem mestu v razvrstitvi vzhodne konference, ki še pelje v končnico. Vročekrvni obračun, v katerem so si košarkarji večkrat skočili v lase, trije igralci so bili izključeni, šestim so sodniki pokazali tehnično, je zaradi številnih prekinitev trajal kar dve uri in 43 minut, le tretja četrtina 42 minut.

Dragića je v tretji četrtini grobo podrl nekdanji soigralec Markieff Morris, Gogi je obležal na tleh, Morrisa pa so izključili po ogledu posnetka. Štiri minute pozneje sta si v lase skočila igralca Miamija Hassan Whiteside (17 točk in 10 skokov) in Phoenixa Alex Len, ki sta bila nato prav tako izključena.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat : Phoenix Suns 115:98
Goran Dragić: 21 točk v 15 minutah, Zoran Dragić: 2 minuti na parketu

Philadelphia 76ers : Toronto Raptors 103:114
Dallas Mavericks : New Orleans Pelicans 102:93
Brooklyn Nets : Golden State Warriors 110:108
Minnesota Timberwolves : Los Angeles Clippers 105:110

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.