Dragić se ne boji Westbrooka: šok v OC!

Foto: EPA Dragić Westbrook Patterson Oklahoma City Thunder Houston Rockets liga NBA Foto: EPA Dragić Durant Perkins Oklahoma City Thunder Houston Rockets liga NBA Foto: EPA Dragić Durant Ibaka Oklahoma City Thunder Houston Rockets liga NBA Foto: EPA Dragić Oklahoma City Thunder Houston Rockets liga NBA Foto: EPA Durant Oklahoma City Thunder Houston Rockets liga NBA
Houston Rockets so na gostovanju pri Oklahoma City Thunder, enim izmed favoritov za letošnji naslov v ligi NBA, dve minuti in pol pred koncem tekme zaostajali enajst točk, a so Goran Dragić in soigralci pripravili izjemen zaključek tekme in na koncu slavili (104:103).
Oglej si celoten članek

Courtney Lee in novinec Chandler Parsons sta za Houston Rockets prispevala po 21 točk, Patrick Patterson pa je blokiral met iz neposredne bližine Serga Ibake dve sekundi pred koncem obračuna v Oklahoma Cityju, kjer so Rockets nadoknadili enajst točk zaostanka v slabih treh minutah in premagali Oklahoma City Thunder. Zmaga je še kako prijala varovancem Kevina McHala, saj je bila to šele druga na zadnjih osmih tekmah.

"Če nam ne bi uspelo na tej tekmi, potem ne vem, kaj bi še morali storiti," je po tekmi povedal Argentinec Luis Scola, ki je pristavil 18 točk. "Zelo težko je priti do zmage, ki bi te bolj 'napumpala' kot ta. Težko bomo dosegli bolj čustveno zmago, kot je bila ta." Oklahoma je namreč tri minute pred koncem pobegnila na enajst točk prednosti, izjemen povratek gostov pa je začel slovenski reprezentant Goran Dragić.

Gogi: "Najboljša zmaga kariere!"

Najprej je Dragić z značilnim odločnim prodorom znižal zaostanek Houstona in začel serijo točk svojega moštva, nato pa se je zapletel v vroč obračun z domačim all-star zvezdnikom Russllom Westbrookom, ki je kasneje dobil tehnično napako. Westbrook je namreč jezno reagiral na Dragićevo osebno napako 48 sekund pred koncem obračuna, pri kateri se je spotaknil ob lastno senco in padel po tleh, oba petelina pa so nato uspeli umiriti soigralci.

Da je bil slab večer Westbrooka popoln, mu je Lee v enem naslednjih napadov še ukradel žogo, po asistenci Dragića pa 15 sekund pred koncem zadel še odločilno trojko. Kevin Durant je sicer dosegel 28 točk, a zgrešil v zadnjih sekundah, preden je Ibaka dobil odločilno blokado Pattersona za zmago Houstona. "Ni nam uspelo zaključiti tekme," je po koncu obračuna izjavil jezni Westbrook. "Držali so se nas vso tekmo in našli pot do zmage."

Ko so ga novinarji vprašali o prerivanju z Dragićem, zaradi katerega si je prislužil tehnično napako, je Westbrook odgovoril s tišino. Po novem vprašanju je predstavnik za stike z javnostjo prekinil njegov pogovor z novinarji po vsega dveh minutah, zvezdnik pa je zavrnil še eno vprašanje. Ni kaj – fant s Kosez je tokrat pokazal, da prav nič ne zaostaja za fantom z Long Beacha. Westbrook je na koncu dosegel 19 točk, Dragić pa 12, sedem podaj in šest skokov. "Nocoj je bila najboljša zmaga moje kariere!!! Tako ponosen sem na svoje soigralce. Ogromna zmaga, gremo," je prek Twitterja sporočil Dragić.

Howard zadnjič (?) za Orlando

Moštvo Los Angeles Lakers je s 116:111 premagalo Memphis, odločitev o zmagovalcu pa je padla šele po dveh podaljških. Grizliji so si v tretji četrtini priigrali že 17 točk naskoka, a je zvezdniška trojica, Andrew Bynum, Kobe Bryant in Pau Gasol, spremenila potek igre. Bynum se je odrezal z dvojnim dvojčkom. S 37 točkami je bil prvi strelec ekipe, ujel pa je še 16 odbitih žog. Bryant je dodal 34 točk, Gasol pa 14 točk in osem podaj. Pri grizlijih je bil prvi strelec Marreese Speights s 25 točkami, Marcu Gasolu pa je uspel dvojni dvojček (20 točk, 11 skokov).

V floridskem derbiju je Orlando Magic premagal Miami Heat (104:98). Jameer Nelson je 12 od 25 točk dosegel v zadnji četrtini in podaljšku, Dwight Howard pa je ob 24 točkah zbral kar 25 skokov. Pred četrtkovim zaprtjem NBA-tržnice se je najbolj omenjal morebiten odhod Howarda iz Orlanda, a je ameriški orjak pred tekmo z Miamijem poudaril, da si želi ostati. Za Paua Gasola naj bi se v zadnjem času ogreli tudi pri Chicago Bulls, medtem ko sta velik posel speljala Milwaukee in Golden State, ki sta si izmenjala Andrewa Boguta in Monto Ellisa.

Liga NBA, rezultati:

Oklahoma City Thunder : Houston Rockets 103:104
Dragić (Houston) 12 točk, 7 podaj in 6 skokov v 38 minutah.

Cleveland Cavaliers : Toronto Raptors 88:96
Indiana Pacers : Portland Trail Blazers 92:75
Orlando Magics : Miami Heat 104:98*
Los Angeles Lakers : Memphis Grizzlies 111:116**
Dallas Mavericks : Washington Wizards 107:98
Denver Nuggets : Atlanta Hawks 118:117*
Sacramento Kings : Golden State Warriors 89:115
* - po podaljšku
** - po dveh podaljških

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.