Dragić ugnal vodilne, Čančar pri Volkovih do rekorda

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na petek odigrali devet tekem.
Oglej si celoten članek

Miami je s kolektivno predstavo na kolena položil Philadelphio s 106:94. V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Jimmy Butler z 21 točkami, poleg njega pa so se izkazali tudi Bam Adebayo z 18 točkami in 12 skoki ter Tyler Herro z 18, Goran Dragić s 15 in Kendrick Nunn s 13 točkami.

Floridska zasedba je po zmagi nad vodilno ekipo vzhodne konference zadržala peto mesto na Vzhodu, enako razmerje zmag in porazov (39-31) ima tudi New York na šestem mestu.

Nastop v končnici so si zagotovili tudi košarkarji iz Denverja, ki so v Minneapolisu slavili s 114:103. Prvo ime dvoboja je bil Srb Nikola Jokić, ki je Volkovom nasul 31 točk, od tega 16 v prvi četrtini.

Izkazal se je tudi Slovenec v zasedbi iz Kolorada Vlatko Čančar, ki je v 17:51 minute dosegel 14 točk, kar je njegov strelski rekord v ligi NBA. Čančar je pobral tri žoge pod svojim obročem in zbral dve podaji.

V vzhodni konferenci so si nastop v končnici že zagotovili Philadelphia, Brooklyn, Milwaukee, Atlanta, Miami in New York, mesto od sedmega do desetega mesta, ki prinaša izločilne boje, pa Boston, Charlotte, Indiana in Washington.

V zahodni konferenci so si neposreden nastop v končnici že izborili Utah, Phoenix, Los Angeles Clippers in Denver. Dallas Luke Dončića na zadnjih dveh tekmah rednega dela sezone proti Torontu in Minnesoti potrebujejo ali eno zmago ali poraz Los Angeles Lakers, pa ne bodo slabši kot šesti na zahodu.

V igri za preboj do šestega mesta sta tudi Portland in Los Angeles Lakers, mesto od sedmega do desetega mesta pa so si že zagotovili Golden State, Memphis in San Antonio. Dallas bo v noči na soboto gostil Toronto, Denver bo gostoval v Detroitu, Miami pa v Milwaukeeju.

Čarovnik Dončićev koš, kakršnega še ni bilo: "Si posnel?"

Danes je bilo na sporedu še sedem tekem. New York je ukanil San Antonio s 102:98. Pri Kratkohlačnikih je bil v Madison Square Gardnu najbolj učinkovit Alec Burks s 30 točkami, kar je njegov strelski rekord v tej sezoni. Julius Randle je dodal 25 točk ter po devet skokov in podaj, pri Ostrogah pa je bil najbolj razpoložen DeMar DeRozan s 27 točkami.

Atlanta je na krilih Srba Bogdana Bogdanovića, ki je dosegel 27 točk, brez težav premagala Orlando s 116:93, medtem ko je bil Phoenix po hudem boju boljši od Portlanda s 118:117. Odločilni točki je 2,4 sekunde pred koncem dvoboja po dveh zadetih prostih metih prispeval Devin Booker. Pri zasedbi iz Arizone je bil najbolj učinkovit Chris Paul s 26 točkami (njegov met je znašal 11-14), pri moštvu iz Oregona pa se je izkazal Damian Lillard z 41 točkami.

Los Angeles Clippers so v Charlottu slavili s 113:90, Milwaukee pa v Indiani s 142:133. Na tej tekmi je blestel Grk Giannis Antetokounmpo s 40 točkami, 15 skoki in šestimi asistencami. Memphis je bil na domačem parketu boljši od Sacramenta s 116:110, v vetrovnem mestu pa je Chicago na kolena položil Toronto s 114:102.

NBA, izidi:

Miami Heat - Philadelphia 76ers 106:94
Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 103:114
Charlotte Hornets - LA Clippers 90:113
Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 133:142
New York Knicks - San Antonio Spurs 102:98
Atlanta Hawks - Orlando Magic 116:93
Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 116:110
Chicago Bulls - Toronto Raptors 114:102
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 118:117

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.