Dragić z izjemno potezo priskrbel podaljšek

Foto: Profimedia Goran Dragić
Ključna podaja nekdanjega slovenskega kapetana.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Miami Heat so v severnoameriški ligi NBA tokrat v domači dvorani gostili Sacramento Kings in čeprav niso v zadnji četrtini niti enkrat vodili, so na koncu po podaljšku slavili zmago s 118:113. Kedrick Nunn je k zmagi prispeval 25 točk, z 18 točkami se je izkazal tudi Goran Dragić, ki je z izjemno podajo sicer popeljal Miami v podaljšek.

Košarkarji Miamija so v četrti četrtini že zaostajali za osem točk, vendar prišli do zmage po podaljšku, s katero so zadržali drugo mesto v vzhodni konferenci. Na vzhodu z osmimi zmagami prednosti vodijo Milwaukee Bucks, vročica pa je ostala tekmo pred prvaki lige NBA, Toronto Raptors, ki so slavili še četrto zaporedno zmago, ko so s 122:117 zmagali v Atlanti.

Vročica je prišla še do 19. domače zmage to sezono ob le enem porazu, skupno pa je že dosegla celoten izkupiček lanske sezone, v kateri je na domačem parketu zbrala 19 zmag ob 22 porazih.

Dragić je s klopi dosegel 18 točk, dva skoka in štiri podaje, James Johnson je zbral 22 točk, Bam Adebayo pa je k zmagi dodal 16 točk in enajst skokov. "Ves čas že govorim, da imamo kot ekipa veliko poguma. Imamo veliko odločnosti. Takšne fante si lahko le želiš v slačilnici," je po zmagi dejal Adebayo, ki ga je Dragić lepo našel 0,8 sekunde pred koncem rednega dela, isti igralec pa je dosegel tudi prve štiri točke Miamija v podaljšku.

"To je bila naša najpomembnejša zmaga v sezoni," je po tekmi dejal domači trener Erik Spoelstra. Naslednja tekma vročico čaka v sredo, ko bo doma gostila Washington.

Zmagala je tudi ekipa Slovenca Vlatka Čančarja Denver Nuggets, ki je bila na gostovanju v Minneapolisu s 107:100 boljša od Minnesota Timberwolves. Čančar, ki je sicer že nabral nekaj minut v severnoameriškem prvenstvu, tokrat spet ni stopil na parket.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.