Dragić z izjemno predstavo preskočil velik mejnik

Foto: Profimedia Goran Dragić
Odlična predstava nekdanjega kapetana slovenske reprezentance.
Oglej si celoten članek

Goran Dragić je bil najboljši strelec Miamija pri zmagi Vročice na domačem parketu s 120:111 nad Portland Trail Blazers. Kapetan slovenske zlate reprezentance se je izkazal v ključnih trenutkih ter zagotovil zmago Heat v zadnjih štirih minutah obračuna.

Kljub temu, da je na nasprotni stran stal prvi zvezdnik Portlanda Damian Lillard, ki je tekmo končal z 42 točkami, pa severnoameriški mediji največjo pozornost namenjajo slovenskemu organizatorju igre, ki je Miamiju pomagal takrat, ko je bilo najbolj pomembno. Dragić je sam nadigral Portland v zadnjih 3:52 minutah tekme, ko je poskrbel za ključnih osem točk, s trojkama in dvema zadetima prostima metoma iz treh poizkusov, medtem ko so vsi košarkarji Portlanda v tem času dali sedem točk. Njegova statistika na koncu je bila: 10:19 met iz igre, met za tri točke 4:9, prosti meti 4:5, trije skoki in pet asistenc v 35 minutah.

"Vedeli smo, da bodo imeli svoj niz. Vedeli smo, da se moramo držati našega dogovorjenega načrta. In to smo tudi naredili," je razplet obračuna ocenil Dragić, ki je postal prvi Slovenec v ligi NBA, ki je v karieri onstran Atlantika dosegel mejnik 10.000 točk, seveda v rednem delu sezon. Pred tekmo je imel na svojem računu seštevek 9994 točk, po tekmi pa njegov nov izračun znaša 10.022 točk. Dragić igra v svoji trinajsti sezoni v ligi NBA, četrti v dresu Miamija.

"Tega res nisem vedel. Prisežem," je po tekmi sicer v prvem intervjuju dejal Dragić, ko mu je novinar čestital za preseženi mejnik. Kasneje se je oglasil na twitterju: "V čast mi je, da se s tem športom preživljam in da ga igram tako dolgo, da sem presegel 10.000 točk," je zapisal Gogi.

To je bil Dragićeva najboljša predstava v tej sezoni za tretjo zmago Miamija. Miami je s tremi zmagami in dvema porazoma skočil na šesto moštvo vzhodne konference. Na vrhu sta Milwaukee in Toronto, edini še neporaženi moštvi v ligi NBA s šestimi zmagami.

Dragića in druščino naslednja tekma čaka v ponedeljek, ko bodo gostili Sacramento.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.