Dragić z novim osebnim rekordom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Slovenski košarkar Goran Dragić je na srečanju s Chicago Bulls zbral 12 skokov, kar je njegov najboljši dosežek na tekmi najmočnejše košarkarske lige na svetu.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkar Goran Dragić je skupaj z moštvom Miami Heat slavil pomembno zmago v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Miami je doma premagal Chicago Bulls s 106:98 za še 46. zmago v sezoni. Dragić je prispeval dvojnega dvojčka, 16 točk in 12 skokov, v statistiko pa je ob štirih izgubljenih žogah vpisal še štiri podaje in ukradeno žogo.

Dragić je igral 31 minut, ob metu za dve točki 7-16, prostem metu 2-2 in metu za tri točke 0-3. Dwyane Wade je bil prvi strelec Miamija z 21 točkami, Joe Johnson je prispeval 17 točk, Hassan Whiteside pa je dodal 16 točk in 12 skokov.

Pri bikih je bil najbolj razigran Jimmy Butler s 25 točkami, katalonski velikan Pau Gasol pa je statistiko Chicaga obogatil z 21 točkami in 12 skoki.

Biki so se tik pred koncem rednega dela sezone znašli v precejšnjih težavah, osmo mesto v razvrstitvi vzhodne konference, ki bi jih še pripeljalo v zaključne boje sezone v končnici, je oddaljeno že tri zmage. Chicago s statistiko 39 zmag in 40 porazov, je trenutno deveta ekipa Vzhoda, osmi Detroit pa ima 42 zmag in 37 porazov. Sedmo mesto v vzhodni konferenci drži Indiana (42-36). Teoretične možnosti za končnico ima še Washington (38-40).

Preostala mesta so že zasedena, v končnico pa so se prebili vodilni Cleveland, drugouvščeni Toronto, tretja Atlanta ter Boston, Miami in Charlotte.

Bojevniki do 70. zmage v sezoni

Najkoristnejši igralec minule sezone Stephen Curry je vpisal 27 točk, Harrison Barnes pa je dodal 21 in njuni soigralci v ekipi Golden State Warriors so postali šele druga ekipa v zgodovini NBA, ki je v rednem delu sezone dosegla 70 zmag.

Branilci naslova so s 112:101 ugnali San Antonio Spurs ter drugič v tretjem obračunu premagali drugo najboljšo ekipo lige in bodo imeli prednost domačega igrišča v vseh krogih končnice.

Do konca rednega dela bodo igrali še dvakrat z Memphisom in še četrti dvoboj s San Antoniom; če jim uspe zmagati na vseh srečanjih, bodo presegli rekordni niz 72 zmag ekipe Chicago Bulls iz sezone 1995/96.

Kawhi Leonard je dosegel 23 točk za San Antonio, ki bo v noči na ponedeljek po slovenskem času gostil Golden State v svoji dvorani, v kateri je neporažen že 39 tekem zapored.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat - Chicago Bulls 106:98
Goran Dragić: 16 točk, 12 skokov v 31 minutah za Heat

Atlanta Hawks - Toronto Raptors 95:87
Houston Rockets - Phoenix Suns 115:124
Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 97:105
Golden State Warriors - San Antonio Spurs 112:101

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.