Dragić za las zgrešil dvojnega dvojčka

Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkarji Miami Heat so na prvi tekmi uvodnega kroga končnice prepričljivo ugnali Charlotte Hornets s 123:91.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Miami Heat so uspešno začeli končnico lige NBA. V uvodni tekmi serije na štiri zmage so premagali Charlotte Hornets s 123:91, slovenski zvezdnik Goran Dragić pa je za las zgrešil dvojnega dvojčka. Ob desetih podajah je zbral devet točk.

Dragić je iz igre metal 2:8, imel pa je drugo najvišjo minutažo v svoji ekipi. Prvi strelec Miamija je bil Luol Deng z 31 točkami (met 11:13), Hassan Whiteside pa jih je dodal 21. Dragić šele drugič v karieri nastopa v playoffu (2010).

Miami je v prvi četrtini dosegel 41 točk, kar je izenačenje klubskega rekorda v končnicah, hkrati pa je na koncu zbral 123 točk, kar je dve točki več od dosedanjega najboljšega klubskega dosežka v playoffu. Druga tekma bo v sredo znova v Miamiju.

Uvodne tekmo prvega kroga končnice so nocoj dobili tudi San Antonio, Cleveland in Los Angeles Clippers. Od osmih parov prvega kroga je le Indiana presenetila po rednem delu višjeuvrščeno moštvo.

Podobno gladko kot Miami sta slavila tudi San Antonio in Los Angeles Clippers. Prvi je premagal Memphis s 106:74, Clippers pa so bili boljši od Portlanda s 115:95.

Težje delo je imel Cleveland z Detroitom (106:101). "The Big Three", bolje rečeno Kyrie Irving (31), Kevin Love (28) in LeBron James (22) so skupaj dosegli 81 točk, predvsem pa so dobro odigrali zadnjo četrtino. Goste so v zadnjih enajstih minutah nadigrali s 30:18.

Liga NBA, končnica, izidi:

Vzhodna konferenca

Miami Heat - Charlotte Hornets 123:91 /1:0/
Goran Dragić 9 točk, 10 skokov v 33 minutah za Miami

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 106:101 /1:0/

Zahodna konferenca

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 106:74 /1:0/

Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 115:95 /1:0/

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.