Dragić: Zdaj smo povsem druga ekipa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ekipa slovenskega košarkarja Gorana Dragića je zabeležila 12. zaporedno zmago v ligi NBA. Detroit Pistons so ob skromnemu doprinosu Bena Udriha premagali Los Angeles Lakers.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkar Goran Dragić je s svojo ekipo v severnoameriški ligi NBA Miami Heat podaljšal zmagoviti niz na 12 zaporednih tekem. Na gostovanju pri Milwaukee Bucks je namreč vročica zmagala s 106:88, Dragić pa je k zmagi prispeval 16 točk, od tega jih je 13 dosegel že v prvem polčasu.

''Vsi smo igrali dobro, še posebej v obrambi na začetku tekme. Vedeli smo, da bo težka tekma za obe ekipi. Zelo fizična tekma. V obrambi smo smo svojo nalogo opravili z odliko,'' je povedal Dragić.

Košarkarji Miami Heat so se veselili še dvanajste zmage zapored; tokrat so se znesli nad Milwaukeejem, ki je imel smolo, saj se je na tekmi v tretji četrtini poškodoval eden ključnih igralcev, Jabari Parker, ki si je zvil levo koleno.

Hassan Whiteside je k zmagi Miamija, ki je imel vse od začetka tekmo popolnoma pod nadzorom, ko je povedel s 15:2, prispeval 23 točk in 16 skokov, James Johnson pa je s klopi dodal 20 točk. Tretja tekma od štirih v gosteh Miami čaka v petek, ko se bodo pomerili z Brooklynom.

''Zdaj smo povsem druga ekipa kot takrat, ko smo nazadnje izgubili proti njim,'' je povedal slovenski organizator igre in dodal: ''Veseli smo, da zmagujemo, a vedno razmišljamo vnaprej. Seveda se počutimo dobro, a gremo korak za korakom. Vedeli smo, da imamo nekaj posebnega, morali smo le ujeti pravi trenutke.''

Detroit Pistons so doma gostili Los Angeles Lakers in zmagali s 121:102; štiri minute na voljo za igro je dobil tudi Slovenec Beno Udrih, ki je k zmagi prispeval dve podaji, zgrešil pa dva meta na koš.

New York Knicks so gostili Los Angeles Clippers, ki so zmagali s 119:115, a Slovenec Saša Vujačić je v dresu kratkohlačnikov obsedel na klopi.

Liga NBA, izidi:

Milwaukee Bucks - Miami Heat 88:106
(Goran Dragić: 16 točk, 4 skoki, 7 podaj v 34 minutah za Miami)

New York Knicks - Los Angeles Clippers 115:119
(Saša Vujačić: ni igral za New York)

Detroit Pistons - Los Angeles Lakers 121:102
(Beno Udrih: 2 podaji v 4 minutah za Detroit)

Philadelphia 76ers - San Antonio Spurs 103:111
Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 117:132
Brooklyn Nets - Washington Wizards 110:114 (podaljšek)
Atlanta Hawks - Denver Nuggets 117:106
Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 110:91
New Orleans Pelicans - Utah Jazz 94:127
Minnesota Timberwolves - Toronto Raptors 112:109
Golden State Warriors - Chicago Bulls 123:92
Sacramento Kings - Boston Celtics 108:92

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.