Dragićevih 18 točk za slavje Miamija v Minneapolisu, nov poraz Memphisa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V noči na petek je bilo v severnoameriški ligi NBA odigranih pet tekem. Nastopila sta tudi Slovenca - Goran Dragić je dosegel 18 točk pri zmagi Miamija, nov poraz pa je doživel Memphis Bena Udriha.
Oglej si celoten članek

Košarkarji moštva Miami Heat so v severnoameriški ligi NBA ponoči zmagali na gostovanju pri Minnesota Timberwolves s 96:84. Slovenski organizator igre Goran Dragić je k zmagi gostov s Floride prispeval 18 točk, tri skoke in dve podaji, njegov soigralec Dwyane Wade jih je dosegel kar 25.

Za domače sta v Minneapolisu po 14 košev dosegla Shabazz Muhammad in Kevin Martin. Pri gostujočem Miamiju se je za še tretjo zmago izkazal tudi Chris Bosh s 16 točkami in 12 skoki. Sicer pa so vsi člani začetne peterke vpisali dvomestno število točk.

Devet točk Udriha v dresu Memphisa

Nov poraz je doživel Beno Udrih z Memphisom. Portland Trail Blazers so Memphis premagali kar s 115:96. Slovenski košarkar je imel z devetimi točkami, iz igre je metal 4:5 in kar osmimi podajami, dober učinek v dobrih 15 minutah igre, najbolj učinkovit pri Memphisu je bil z 18 točkami Courtney Lee, Zach Randolph pa je v obračunu proti nekdanjemu moštvu dal 16 košev in 10 skokov. Pri zmagovalcih je Damian Lillard za tretjo zaporedno zmago dosegel 27 točk, od tega kar sedem trojk.

Precej pozornosti onstran Atlantika je bila deležna izvrstna predstava nekdanjega najkoristnejšega igralca MVP iz leta 2011 Derricka Rosa, ki je za zmago Chicago Bulls s 104:98 proti Oklahoma City Thunder prispeval 29 točk. Po bledih predstavah je Rose, ki je med pripravami staknil poškodbo obraza, končno ujel pravi ritem pod obročema. Izkazala sta se tudi njegova soigralca Jimmy Butler s 26 točkami in najboljšim dosežkom sezone ter španski as Pau Gasol z 11 točkami in 10 skoki

Pri gostujoči Oklahomi je bil najučinkovitejši Kevin Durant s 33 točkami, Russell Westbrook pa je dodal 22 točk, 10 podaj in osem skokov, kljub temu pa je ekipa Thunder vpisala še tretji poraz po vrsti.

Košarkarji Charlotte Hornets so prizadejali poraz Dallas Mavericks s 108:94 na krilih Ala Jeffersona z 31 točkami. Ekipa Utah Jazz je bila s 96:84 boljša od Denver Nuggets.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.