Dončić prehitel enega največjih, smola za Dragića

Foto: Twitter luka dončić dirk nowitzki
V noči na sredo sta bila v severnoameriški ligi NBA aktivna oba slovenska košarkarja.
Oglej si celoten članek

Nekdanji kapetan slovenske reprezentance Goran Dragić ne bo zaigral v letošnjih bojih za naslov prvaka severnoameriške košarkarske lige. Njegovo moštvo Miami Heat je na predzadnji tekmi rednega dela sicer zmagalo, floridska vročica je s 122:99 premagala ekipo Philadelphia 76ers, vendar pa se večerno dogajanje drugje ni razpletlo v korist Miamija.

Tekma je imela poseben pomen za poslavljajočega se Dwyana Wada. Ikona Miamija je odigrala zadnjo tekmo kariere pred domačimi navijači. Wade je bil najboljši strelec večera s 30 točkami. Slovenski zvezdnik Dragić je na predzadnji tekmi rednega dela sezone 2018/19 odigral 32 minut ter prispeval 13 podaj in šest točk.

Miami bo zadnjo tekmo sezone, ki bo tudi zadnja tekma kariere za Wada, odigral v noči na četrtek v Brooklynu.

Da bi Miami še ohranil upanje, bi moral Detroit izgubiti, a so Pistons prišli do zmage proti Memphisu s 100:93, kar je pomenilo, da je Miami ostal brez letošnje končnice v ligi NBA.

Po štirih zaporednih porazih je sicer Miami ostal le še s teoretičnimi možnostmi za drugi del sezone. Detroit mora zmagati v sredo v New Yorku za potrditev preboja med osmerico najboljših v vzhodni konferenci. Teorija je sicer še na strani Charlotte.

Ponoči je zaigral tudi Luka Dončić, ki je z Dallasom doma slavil zmago proti Phoenixu s 120:109. Šlo je sicer za derbi začelja v zahodni konferenci, obe moštvi sta že zdavnaj ostali brez končnice. Dončić je prispeval nov trojni dvojček z 21 točkami, 16 skoki in 11 asistencami. To je bil že osmi trojni dvojček za Dončića v njegovi krstni sezoni v ligi NBA.

Rekord Dallasa ima še vedno v lasti Jason Kidd, ki je v sezoni 1995/96 prispeval devet trojnih dvojčkov.

Luka Dončić je z osmimi trojnimi dvojčki tretji najuspešnejši novinec v ligi NBA. Enega manj je dosegel legendarni Magic Johnson (7), pred njim pa sta samo Ben Simmons (12) in Oscar Robertson (26).

Najboljši strelec Dallasa je bil Dirk Nowitzki s 30 točkami in osmimi skoki. Nowitzki se je sicer odločil, da bo ta sezona njegova zadnja. Dallas bo zadnjo tekmo sezone odigral v noči na četrtek pri San Antoniu.

Liga NBA, izidi:

Cleveland Cavaliers - Charlotte Hornets 97:124
Detroit Pistons - Memphis Grizzlies 100:93
Washington Wizards - Boston Celtics 110:116
Miami Heat - Philadelphia 76ers 122:99
(Goran Dragić: 13 podaj, 6 točk v 32 minutah za Miami)
Chicago Bulls - New York Knicks 86:96
Minnesota Timberwolves - Toronto Raptors 100:120
New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 103:112
Dallas Mavericks - Phoenix Suns 120:109
(Luka Dončić: 21 točk, 16 skokov, 11 podaj v 32 minutah za Dallas)
Utah Jazz - Denver Nuggets 118:108
Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 112:111
Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 101:104

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.