Dragiću se v Torontu ne piše nič dobrega

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji slovenski kapetan znova ni dobil priložnosti za igro.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Toronto Raptors, katerih član je od poletja tudi kapetan zlate slovenske reprezentance Goran Dragić, so v severnoameriški ligi NBA tokrat gostili Cleveland Cavaliers.

Gosti so v razprodani dvorani Scotiabank Arena zmagali s 102:101, Dragić pa po odločitvi trenerja spet ni igral in še kar čaka na razplet svojega položaja.

Foto: Profimedia toronto raptors Darius Garland je za goste dosegel dva prosta meta 4,8 sekunde pred koncem, konjeniki pa so po zaostanku preobrnili potek tekme in s tesnim slavjem končali tudi Torontov zmagoviti niz petih zaporednih zmag.

Garland je 17 od svojih skupno 21 točk dosegel v drugem polčasu, Jarrett Allen je k zmagi dodal 16 točk in 15 skokov, Evan Mobley pa 18 za Cleveland, ki je pred tem izgubil vseh šest prejšnjih tekem v Torontu. Cedi Osman je dodal 17 točk, Ricky Rubio pa 11.

OG Anunoby je za domače dosegel 23 točk, vendar je zgrešil zadnji met na tekmi, ki bi Torontu prinesel zmago. Novinec Scottie Barnes, ki se je vrnil po dveh tekmah počitka zaradi zvina palca desne roke, njegovega zgrešenega meta ni mogel "pospraviti" v koš. Fred VanVleet je za plenilce, ki so še v začetku tretje četrtine vodili za 15 točk, dodal 18 točk, Gary Trent mlajši 17 in Barnes 14.

"Kar ne morem verjeti, da smo izgubili to tekmo. Mislim, da smo igrali precej agresivno in precej dobro, a tako se je obrnilo," je po tekmi dejal domači trener Nick Nurse, ki je Dragića tudi tokrat pustil na klopi.

Naslednja tekma plenilce čaka v nedeljo, ko bodo pred domačimi navijači gostili še Brooklyn.

Košarkarji Orlando Magic do doživeli še osmi zaporedni poraz v sezoni; tokrat so jih s 112:89 premagali San Antonio Spurs.

Prvaki lige NBA Milwaukee Bucks so se "spotaknili" v domači dvorani in z 98:113 izgubili proti New York Knicks, ki so zaostajali že za 21 točk. Julius Randle je zbral 32 točk in 12 skokov, Derrick Rose je s klopi k zmagi dodal 23 točk, RJ Barrett pa 20.

"Seveda si nikoli ne želiš nabrati takšnega zaostanka, kot smo si ga mi, vendar smo se nato vsaj borili do konca. tekma je dolga. Ko nam je uspelo nekaj dobrih akcij, smo dobili samozavest in prejeli dodatno dozo energije," je po tekmi dejal trener gostov Tom Thibodeau.

Grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo je za domačo ekipo dosegel 25 točk, Grayson Allen pa je imel z 22 svoj strelski rekord sezone.

Brooklyn Nets so v gosteh premagali Detroit Pistons s 96:90 in prišli do četrte zaporedne zmage. Kevin Durant je dosegel 29 točk in deset skokov ter dodal pet podaj, LaMarcus Aldridge pa je dodal 16 točk. Durant je postal prvi igralec v zgodovini mrežic, ki je dosegel vsaj 20 točk na prvih devetih tekmah sezone.

Golden State Warriors so v San Franciscu proti New Orleans Pelicans slavili zmago s 126:85; Stephen Curry je bil prvi strelec domače ekipe z 19 točkami in s šestimi podajami.

Izidi:
Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers         101:102
(Goran Dragić: ni igral za Toronto)
Detroit Pistons - Brooklyn Nets                90:96
Orlando Magic - San Antonio Spurs              89:102
Washington Wizards - Memphis Grizzlies        115:87
Milwaukee Bucks - New York Knicks              98:113
Minnesota Timberwolves - LA Clippers           84:104
Golden State Warriors - New Orleans Pelicans  126:85
Portland Trail Blazers - Indiana Pacers       110:106
Sacramento Kings - Charlotte Hornets          140:110
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.