Dragšič: Kupil si bom porscheja

Foto: Žurnal24 Mitja Dragsic nasmejan
Mitja Dragšič je prvem moškem slalomu na Sljemenu s petim mestom dosegel rezultat sezone. To je njegova druga najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu. Boljši je bil le pred štirimi leti v Flachauu, ko je bil četrti.
Oglej si celoten članek
Kako bi strnili vtise po tekmi v Zagrebu?
Super rezultat. Občutek imam, da letim, in kar prekipevam od samozavesti. To so posebni občutki. Super forma, razpoloženje in seveda rezultati.

Kaj je krivo za tak preporod?
Dobili smo nove smuči, ki imajo luknjo na špici in mi zelo ustrezajo. Trudil sem se na nižjem tekmovanju, v evropskem pokalu, nisem obupal, zaupal sem vase in uspeh je končno prišel. V svetovnem pokalu sem čakal na idealne pogoje, takšne kot so bili v Garmischu, ko sem na dobri progi s številko 50 napadel in prišel do šestega mesta. Na Sljemenu so bili pogoji spet super in mislim, da če bi bili enaki na vsaki tekmi, bi bilo vse drugače. Danes se je to pokazalo. Na start je bilo 70 tekmovalcev, ki znajo vsi dobro smučati.
 
 

Denar je le obrobna stvar. Vsi uspehi in treningi ne odtehtajo tega denarja.

Mitja Dragšič

 
6. mesto v Garmischu in 5. v Zagrebu sta odlično izhodišče pred tekmo v Kranjski Gori.
Izhodišče ne bi moglo biti boljše. Če navijači sedaj ne bodo prišli v Kranjsko Goro, potem ne vem, kdaj bodo. Vse navijače že sedaj pozivam, da pridejo navijat za nas, da skupaj ustvarimo dobro tekmo.

Slovencem ste spet vrnili upanje na uspehe tudi v slalomu.
Občutek je vrhunski. Tekmovalci čutimo, da so nam ljudje naklonjeni, da dihajo z nami. Vesel sem, da Slovenci spet naglas in predvem pozitivno govorijo o nas, pa čeprav so nas še pred mesecem kritizirali.

Lahko potegnete vzporednice med Kranjsko Goro in Sljemenom?
Tako Zagreb kot Kranjska Gora sta zame domači tekmi. Zagreb je še bliže mojemu Mariboru. Navijači so tu zame navijali enako glasno kot za hrvaške tekmovalce. Tudi pri nas bi morali navijati za vse. Tudi organizacijsko bi lahko povlekli vzporednice. Obe tekmi sta organizirani vrhunsko, steza je bila odlično pripravljena, pogoji so bili enaki za vse tekmovalce. V četrtek in petek smo na tekmi za evropski pokal smučali pri nas na Podkorenu. Proga je bila odlično pripravljena in le upamo lahko, da bo vreme zdržalo, da bomo imeli vsi tekmovalci enake pogoje tudi v Kranjski Gori.

Mitja Dragšič je slovenske ljubitelje smučanja razveselil s petim mestom. © Žurnal24

 
Domači navijači bodo sedaj od vas pričakovali veliko. Se bojite pritiska?
Pritiska ne bo. Jaz sem cilj pred sezono, to je finale, izpolnil. Če pritiska nisem čutil v Zagrebu, mislim, da ge ne bom niti v Kranjski Gori. Vesel sem, da sem po uspehu v Garmischu pokazal, da šesto mesto ni bil le preblisk. Po Nemčiji me je veliko ljudi spraševalo, če sem pod pritiskom. Mislim, da sem jim odgovoril na najboljši možen način. Sem samozavesten in mislim, da mora Kranjska Gora prinesti nekaj lepega.

 
 

Tekmovalci čutimo, da so nam ljudje naklonjeni, da dihajo z nami. Vesel sem, da Slovenci spet naglas in predvem pozitivno govorijo o nas, pa čeprav so nas še pred mesecem kritizirali.

Mitja Dragšič

 
So torej prve stopničke dosegljive?
Seveda!

Kaj boste naredil z denarjem, ki ste ga prejel za 5. mesto (op. p. 6.000 evrov)?
Kupil si bom porscheja (smeh). Denar je le obrobna stvar. Vsi uspehi in treningi ne odtehtajo tega denarja. Vseh 30 fantov, ki je dobilo denarno nagrado, si to zasluži, saj delamo profesionalno. Z veseljem sem sprejel denar, ki bo prišel še kako prav, saj se družina počasi veča. Pričakujem drugega otroka. Denar bo šel v prave namene.

Kdaj boste ponovno očka?
30. junija.

Bo fantek ali punčka?

Ne vem. Z ženo že pri prvem nisva želela izvedeti ali bo fantek ali punčka. Najbolj pomembno je, da bo otrok zdrav.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.