Drakšič kljub poškodbi do brona

Foto: Žurnal24 Rok Drakšič se je v polfinalnem obračunu nekoliko poškodoval. (Foto: STA)
Slovenski judoist Rok Drakšič je na evropskem prvenstvu na Dunaju v kategoriji do 66 kg osvojil bronasto kolajno. Drakšič je v borbi za bron nastopil poškodovan in je premagal Francoza Loica Korvala.
Oglej si celoten članek

Rok Drakšič se je v polfinalu pomeril z Madžarom Miklosom Ungvarijem. Za preboj v finale bi moral Drakšič zmagati, a je bil Ungvari močnejši. Z vzvodom je Madžar Drakšiča prisilil k predaji ter ga pri tem še poškodoval. Slovenec je namreč že tolkel za predajo, sodnik njegovih znakov ni videl, Madžar pa je prijem še bolj "privil" in Slovencu izpahnil ramo.

Preostala dva slovenska predstavnika Tina Trstenjak (do 57 kg) in Matjaž Trbovc (do 60 kg) sta svoja uvodna dvoboja izgubila in ostala brez možnosti repasaža.

Drakšič je Sloveniji v moški konkurenci po lanskem bronu Aljaža Sedeja priboril šele drugo odličje po štirih desetletjih suše. "To je zame največji uspeh, večji od petega mesta na SP 2007 v Riu de Janeiru. Petega mesta si nihče ne zapomni, odličje je le odličje," je po borbi dejal celjski judoist, ki je bil velikokrat že blizu kolajne na največjih tekmovanjih, a so mu velikokrat ponagajala nesrečna naključja. "Očitno se mi mora zmeraj nekaj zgoditi, da sem potem lahko uspešen," je Drakšič dejal, potem ko je v borbi za bron po poškodbi nastopil s pomočjo injekcije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.