Drakšič vodilni med judoisti do 73 kg

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na lestvici Mednarodne judo zveze, ki je osnova za uvrstitev na olimpijske igre, v kategoriji do 73 kilogramov prepričljivo vodi slovenski borec Rok Drakšič.
Oglej si celoten članek

Najboljše judoiste konec prihodnjega meseca, natančneje med 25. in 31. avgusta, čaka nastop na SP v ruskem Čeljabinsku. Tudi to tekmovanje je pomembno za nabiranje točk za Rio 2016.

Rok Drakšič je doslej z nastopi na tekmah svetovnih pokalov, grand slamov, mastersih in evropskih prvenstvih na najnovejši lestvici IJF, ki jo je krovna judo zveza objavila v ponedeljek, zbral 1444 točk, drugouvrščeni Izraelec Sagi Muki pa 1416.

Pet Slovenk med dvajseterico

Na omenjeni lestvici je znotraj najboljše dvajseterice še nekaj slovenskih reprezentantov in reprezentantk. V kategoriji do 78 kilogramov je Ana Velenšek tretja, Tina Trstenjak pa je osma v kategoriji do 63 kg. Lucija Polavder, ki je še v procesu sanacije poškodbe kolena, je 11. na lestvici bork nad 78 kg, Vlora Beđeti je 12. pri borkah do 57 kg, Petra Nareks je v konkurenci judoistk do 52 kg na 19. mestu. Matjaž Ceraj je v kategoriji nad 100 kg trenutno na 33. mestu.

Za uvrstitev na olimpijske igre 2016 v Rio de Janeiro bodo v judu točke zbirali vse do evropskega prvenstva 2016.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.