Drama na Reliju Dakar! Fernando Alonso se grozljivo prevračal po puščavi

Foto: Epa
Foto: Epa
Fernando Alonso in njegov sotekmovalec sta imela hudo nesrečo na letošnjem Reliju Dakar, a sta jo na srečo odnesla brez poškodb.
Oglej si celoten članek

Nekdanji svetovni prvak Fernando Alonso tudi po slovesu od svojega bolida Formule 1 ne more brez dirkanja. Legendarni Španec se je sicer iz Formule 1 umaknil leta 2018, toda pri 40 letih še vedno marljivo dirka. Junija je zmagal na epski dirki 24 ur Le Mansa, tokrat pa se je odločil nastopiti na Reliju Dakar.

Glede na to, da še ni imel veliko izkušenj s podobnimi dirkami, je začel zelo vzpodbudno, saj se je skupaj s svojim kopilotom Marcom Como po desetih mestih nahajal na 56. mestu. Toda po sredini etapi je lahko srečen, da je sploh še živ...

Omenjeni par je namreč doživel težko prometno nesrečo, v kateri pa sta jo po samem čudežu odnesla brez poškodb. Do vsega skupaj je prišlo tekom drikanja po puščavi Savdske Arabije, 2 km pred ciljem. Alonso je poizkušal na polno zapeljati preko peščenega brega, toda njegova Toyota tega ni izdržala ter se je nekajkrat prevrnila na glavo.

Izgledalo je zastrašujoče, na pomoč jima je takoj priskočilo zdravniško osebje, a sta jo tekmovalca odnesla nedotaknjena, kar pa ne moremo trditi za njun avtomobil, katerega so morali pred nadaljevanjem popraviti, par pa si je privozil dodatnih 68 minut zaostanka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.