Dramatičen boj za veliki globus, Fak znova zelo dober

Foto: Epa
Foto: Epa
Globus Johannesu Thingnesu Boeju.
Oglej si celoten članek

Norvežan Johannes Thingnes Boe (+17,5/3) je s tretjim mestom na zadnji tekmi biatlonskega svetovnega pokala ubranil vodstvo v skupnem seštevku in tretjič zapovrstjo osvojil veliki kristalni globus. Zmago je na 15 km s skupinskim startom slavil Francoz Simon Desthieux, edini slovenski predstavnik Jakov Fak pa je sezono sklenil s sedmim mestom.

Pred zadnjo tekmo sezone je bilo največje vprašanje, kdo bo zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala. Johannes Thingnes Boe je imel pred rojakom Sturlo Holmom Laegreidom štiri točke naskoka, kar je obetalo ogorčen dvoboj za veliki kristalni globus.

Bolje je začel Laegreid, ki je na prvem strelskem postanku zadel vse tarče, mlajši od bratov Boe pa je moral v kazenski krog. Nato je bil do konca bolj natančen Boe, ki je bolje streljal predvsem stoje in še tretjič zapovrstjo osvojil skupno zmago. Preizkušnjo je sicer končal na tretjem mestu, Laegreid (+48,4/4) pa je bil osmi.

Drugi je bil Rus Edvard Latipov (+8,9/2), drugo posamično zmago v karieri pa je slavil Desthieux, ki je prav tako zgrešil dvakrat. Prvič je bil na vrhu stopničk pred dvema tednoma v češkem Novem Mestu.

Jakov Fak je zadnjo tekmo sezone končal na sedmem mestu s 44,3 sekunde zaostanka. Na strelišču je bil eden od petih najuspešnejših z le dvema zgrešenima streloma. Na tekmi je sicer pihalo manj kot na ženski dve uri prej.

Fak je sezono sklenil na 11. mestu v skupnem seštevku s 693 točkami. Najboljši je bil Johannes Boe s 1052 točkami, 13 manj jih je osvojil Laegreid. Tretje mesto je osvojil Francoz Quentin Fillon Maillet (930 točk).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.