Drammen spet v zgodovino slovenskega teka

Foto: EPA
Foto: EPA
Šesto mesto Ane Marije Lampič, sedmo Katje Višnar in prve točke Janeza Lampiča za polfinale je izkupiček slovenskih tekačev na tekmi svetovnega pokala v klasični tehniki na Norveškem. Zmagali sta Švedinja Stina Nilsson in domačin Eirik Brandsdal.
Oglej si celoten članek

Drammen je po 2006, ko je Petra Majdič tam slavila svojo prvo zmago za svetovni pokal, ponovno vpisan v zgodovino slovenskega teka na smučeh. Anamarija Lampič je drugič v tej sezoni nastopila v finalu, njen brat Janez pa je z enajstim mestom prišel do prvih točk za svetovni pokal.

"Že na kvalifikacijah sem se počutil zelo dobro, tekel sem čisto sproščeno. Naprej pa sem gledal skupino, izbiro le te, vedno sem gledal, da bo hitra in kot kaže, se mi je to izplačalo. Skupino s Klaebom sem izbral zato, da bo skupina hitra. Po kvalifikacijah sem se malo sprostil, a so mi takoj rekli, naj telefon pustim na miru in se skoncentriram. Potem sem to naredil in se dobro osredotočil na dvoboj," je dejal Lampič, ki je tako izboljšal tudi 14. mesto Mateja Sokliča.

Foto: Saša Despot Janez Lampič, smučarski tek

Lampičeva, ki je nastopila v majici vodilne med tekačicami do 23 let starosti, v finalu ni imela stika z vodilnimi. "Zelo sem zadovoljna. To šesto mesto je res potrditev, da sem še lahko zraven. Na poti iz Lahtija sem že mislila, da bom zbolela, ker sem imela težave z grlom. Vseeno sem šla na start. V kvalifikacijah se nisem počutila najbolje, potem pa je, kot kaže, steklo. Upam, da bo tako steklo tudi v Kanadi, da obdržim turkizno majico. To je moj zadnji letošnji cilj," je bila zadovoljna Lampičeva.

Katja Višnar je v polfinalu le za las zaostala za rojakinjo, ki se je po času uvrstila v finale, Višnarjeva, ki je bila v kvalifikacijah celo druga, pa se je morala zadovoljiti s sedmim mestom.

Pred tekači in tekačicami na smučeh je zdaj Oslo, kjer bosta na sporedu tekmi na 30 in 50 km, nato pa naslednji konec tedna še finale svetovnega pokala v kanadskem Quebecu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.