"Dream Team" v Londonu tudi brez Bosha

Foto: EPA
Foto: EPA
Veliko trojico Miami Heat, ki je pred dnevi osvojila drugi naslov prvaka lige NBA v zgodovini franšize, bo na olimpijskih igrah v Londonu zastopal zgolj prvi zvezdnik moštva LeBron James. Kmalu po tem, ko je svojo odsotnost zaradi težav z gležnjem najavil Dwyane Wade, se je v petek nastopu za reprezentanco Združenih držav Amerike odpovedal še Chris Bosh.
Oglej si celoten članek

Vso končnico lige NBA naj bi Chrisa Bosha mučila poškodba trebušne mišice, ki jo je zvezdnik Miami Heat še poslabšal ob nepopolnem zdravljenju in igranju težkih tekem, tudi finalnih proti Oklahoma City Thunder. Ekipa Združenih držav Amerike bo tako brez Bosha in Dwyana Wada branila zlato kolajno z olimpijskih iger v Pekingu leta 2008.

Razlog za mnoge poškodbe v taboru "Team USA" naj bi bil natrpan urnik letošnje sezone, ki jo je zaznamoval večmesečni lockout. Naporen ritem je onemogočal dovolj dobro regeneracijo, nastope pa so poleg Heatovih košarkarjev že odpovedali Dwight Howard (Orlando), Andrew Bynum (Los Angeles Lakers) in LaMarcus Aldridge (Portland).

Medtem ko sta bila Howard in Bosh nesporna kandidata za odhod na olimpijske igre, bi si Bynum in Aldridge po izvrstnem napredku prav gotovo zaslužila vpoklic. Namesto njih naj bi igrala Tyson Chandler in Kevin Love, ki sta na tem položaju edina ostala na voljo selektorju Miku Krzyzewskemu.

Selektorju preglavice povzroča tudi položaj petice, kjer se za mesto v ekipi potegujejo Blake Griffin, Lamar Odom in Anthony Davis, številka ena na draftu in zvezda univerzitetne košarkarske sezone. Odom naj bi imel kljub težavni sezoni pri Dallas Mavericks, s katerimi je sredi sezone razdrl pogodbo, dovolj kredita še zaradi predstav na svetovnem prvenstvu leta 2010.

Kljub poškodbam bo "Dream Team" z igralci, kot so Kobe Bryant, Kevin Durant, Chris Paul, Deron Williams, James in Love, prvovrsten izziv za vse nasprotnike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.