Dres hokejistov na OI brez risa

Foto: HZS/Drago Cvetanovič
Foto: HZS/Drago Cvetanovič
Vodstvo Hokejske zveze Slovenije je po sestanku s predstavniki Olimpijskega komiteja Slovenije sprejelo sklep, da bo nacionalni dres reprezentance na olimpijskih igrah v Sočiju v barvah slovenskih ekip, torej moder, zelen ter bel in ne bel, moder ter rdeč, prav tako pa na njem ne bo risa.
Oglej si celoten članek

Hokejska zveza Slovenije (HZS) je imela v torek prvi sestanek na Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS). Na sestanku je bil govor o različnih možnostih sodelovanja, beseda pa je tekla tudi o hokejskem dresu in nacionalnih barvah. Predstavniki hokejske zveze so OKS predstavili dres, ki so ga skupaj s proizvajalcem Nike oblikovali na zadnjem letnem kongresu IIHF v Helsinkih.

Kljub temu da je OKS izrazil zadržke do hokejskih barv (belo-modro-rdeča), ki se razlikujejo od barv, ki so sprejete kot nacionalne barve Slovenije (bela-modra-zelena), predstavniki OKS HZS niso odredili, da mora slovenska olimpijska hokejska reprezentanca svoj dres tem barvam prirediti, so pa pri OKS poudarili, da bo potemtakem hokejska reprezentanca edina v slovenski olimpijski družini, ki bi bila drugačna.

Foto: HZS/Drago Cvetanovič Razingar Slovenija Danska Vojens kvalifikacije olimpijske igre turnir Po premisleku in pogovoru z nekaterimi igralci so se pri HZS odločili, da ekipa ne bo drugačna, da so to olimpijske igre reprezentance, ki želi biti aktiven del slovenske olimpijske družine.

Tomaž Razingar, kapetan olimpijske hokejske reprezentance pravi: "To odločitev močno podpiram. Igralci, ki smo si olimpijske igre priigrali, ne želimo biti nekaj drugačnega znotraj olimpijske družine. Želimo biti del tega, in to v celoti. Če so se na OKS in MOK odločili, da so uradne barve Slovenije modra, zelena in bela, mi to sprejemamo in bomo igrali s srcem - za Slovenijo. Smešno bi bilo, da bi bili vsi slovenski športniki v Sočiju oblečeni enotno, edino mi bi bili v barvah na primer Slovaške. Zakaj le? Mi igramo za Slovenijo, in če bi nam rekli, da so naše barve fluorescenčno rumene, bi enako zagnano igrali zanjo.Temu prepiru okoli barve našega dresa je treba narediti konec. Hrvate vidim z letala, pri nas pa ne veš, ali smo Slovaki, Čehi ali kaj tretjega. Vsaka slovenska reprezentanca ima neke svoje barve. Moje mnenje je, da bi bilo treba poenotiti vse reprezentance, da bi bili prepoznavni. Ne zgolj za olimpijske igre! Torej, igralci podpiramo odločitev in bomo s ponosom nosili predpisane barve Slovenije."

HZS in OKS zdaj pripravljata nov dres v barvah olimpijske družine, ki bo februarja 2014 potovala v Soči.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • MK
    14:48 20. Februar 2013.

    SRAMOTA!<br /><br />Hrvati tud nimajo modre šahovnice, ker imajo modro morje.<br /><br />Zelene gozdove ima pol Evrope.<br /><br />Rakovec razočaral …

  • 14:40 20. Februar 2013.

    slovenija nic ne more narediti za prepoznavnost ker se čisto izgubi med ostalimi pravimi državami. Nevem zakaj se sploh kdo …

  • 14:37 20. Februar 2013.

    Me prav zanima kdaj bodo Rusi začel menjat zastavo zaradi Slovenije , Slovaške , SRbije! Eni na zvezi so mal …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.