Drevova na tekmo z dobrimi občutki

Foto: EPA
Foto: EPA
Prva slovenska favoritinja Ana Drev je dobro razpoložena pred veleslalomom za 52. Zlato lisico.
Oglej si celoten članek

Tridesetletna tekmovalka iz Šmartnega ob Paki se bo danes na pohorsko strmino pognala tik za elitno veleslalomsko sedmerico s startno številko osem, ki ji jo je namenil sinočnji javni žreb startnih številk na mariborskem Trgu Leona Štuklja.

"Mislim, da grem na tekmo z dobrimi občutki. V zadnjem času sem se zelo dobro počutila na treningih, vozila sem se v redu, bomo videli, kaj bo," je bila optimistična Drevova. Visoke dnevne temperature, okrog 15 stopinj nad lediščem, je ne skrbijo preveč. "Mislim, da se bodo mariborski prireditelji zanesljivo maksimalno potrudili, tako da bo proga najboljše možno pripravljena."

V Mariboru je sicer vse pripravljeno na 52. Zlato lisico. Prireditelji zagotavljajo, da toplo vreme ni načelo proge in da bodo veleslalomistkam omogočili najboljše pogoje v tej zimi.

Sedmi veleslalom za svetovni pokal alpskih smučark v tej sezoni bo s startno številko 1 odprla Nemka Viktoria Rebensburg, ki je v Flachauu za 94 stotink sekunde za zmago ugnala Drevovo. Šmarčanka je prav v Flachauu z drugim mesto osvojila prve slovenske stopničke v tej zimi ter svojo prvo uvrstitev na zmagovalni oder v svetovnem pokalu.

Na startu današnje tekme bo šest Slovenk. Katarina Lavtar ima startno številko 33, domačinka Ilka Štuhec je 48. na startu, Meta Hrovat 53., Tina Robnik 54., slovenske nastope pa bo s številko 61 sklenila Maruša Ferk. Na startu je vsega skupaj 63 tekmovalk.

Prva vožnja veleslaloma se bo začela ob 10. uri, druga pa bo na sporedu ob 13. uri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.