Drevova v dobrem položaju za stopničke

Foto: EPA
Foto: EPA
Po božičnih praznikih se z veleslalomom v Semmeringu nadaljuje sezona alpskega smučanja za dekleta. V finalu bodo nastopile tri Slovenke.
Oglej si celoten članek

Po prvi vožnji je vodila Mikaela Shiffrin pred Manuelo Moelgg (+0,27) in Marto Bassino (+0,47). Ana Drev je bila sedma (+0,96).

Prvič v sezoni je na veleslalomu nastopila Ilka Štuhec in si prismučala odlično 23. izhodišče.

Tina Robnik je bila 25. (+1,75), Katarina Lavtar pa se ni uvrstila v finale (31. mesto/+2,08).

Drevova napovedala boj za najvišja mesta

Tekmo je odprla Nemka Viktoria Rebensburg s časom 1:01;60. Za njo se je na progo podala Ana Drev, ki si je do prvega merjenja vmesnega časa nabrala devet, do drugega pa že 72 stotink prednosti. V spodnjem delu je dodala še stotinko in prevzela vodstvo (-0,73).

Drevove ni uspela premagati niti branilka velikega globusa Lara Gut, ki je naredila preveč napak in zaostala štiri desetinke.

Naslednja je nastopila vodilna v seštevku discipline Tessa Worley, ki je v zgodnjem delu zaostala za Drevovo, nato pa v drugem delu pritisnila na plin in si prismučala 16 stotink prednosti. 

Odlična vožnja je uspela Marii Pietilae-Holmner. Švedinja je kar nekoliko presenetljivo prevzela vodstvo (-0,11) in Drevovo potisnila na tretje mesto, kjer je ostala tudi po nastopu prvih desetih tekmovalk. 

Soffia Goggia bi morala prevzeti vodstvo, a je naredila napako tik pred ciljem in zgrešila zadnja vrata. S startno številko 12 se je na vrh povzpela Marta Bassino, nato pa je vodstvo prevzela njena rojakinja Manuela Moelgg

Anna Veith je natopila prvič po 14 mesecih in s previdno vožnjo zaostala 3,21 sekunde.

Drevova je po nastopu prve jakostne skupine držala šesto mesto, potem ko je s številko 15 vodstvo prevzela Mikaela Shiffrin. Američanka se je kot edina spustila pod minuto (59;91).

Drevovo je nato za 18 stotink ugnala še Taina Barioz.

Ilka Štuhec je imela številko 31 in si po dveh merjenjih vmesnega časa nabrala slabo sekundo zaostanka, v cilju pa za vodilno Shiffrinovo zaostala 1,58 sekunde.

Štuhčeva je prehitela tako Katarino Lavtar (+2,08) kot Tino Robnik (+1,75).

Svetovni pokal, veleslalom (Ž), izidi :

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:34 27. December 2016.

    Saj nima časa tega brati...

  • 09:25 27. December 2016.

    Mediji bi lahko malo zmanjšali pretirane slavospeve smučarki, ker to ni dobro zanjo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.