Driblaš, zabijaš, se zaletavaš ... kronum

Foto: Žurnal24 To je kronum. Pridružite se revoluciji, pravijo. Spoznajte ga v videih. (Foto: Y

Your browser doesn’t support HTML5 video

Spoznajte kronum. Šport, ki ga je leta 2008 izumil Bill Gibson, se letos iz dvoran seli na prosto. Gre za kombinacijo nogometa, košarke, ragbija, hokeja in rokometa. Pridružite se revoluciji, pravijo.
Oglej si celoten članek

Kronum se igra 10 na 10. Žogo se lahko vodi po nogometno, dovoljeni so udarci, kot pri ragbiju, lahko se strelja na gol ali pa žogo po košarkarsko zabije skozi enega od krogov na vrhu gola (koš je vreden več kot gol), igralce se menja kot pri hokeju. Povprečno ekipa na tekmo (tri tretjine po 20 minut) doseže od 60 do 120 točk. Gre za šport v razvoju, ki se za zdaj (vsaj bolj resno) igra le v ZDA, kjer že imajo osem polprofesionalnih moštev. Spoznajte ga v dodanem videu. Bi se tudi vi preizkusili v kronumu?

Pravila kronuma, ki se igra na krožnem igrišču, pa spoznajte v tem videu:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.