Drogba: "Chelsea v novo ero s Torresom"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Chelseajev napadalec Didier Drogba je po napovedanem odhodu iz londonskega kluba napovedal, da bo v njegove strelske čevlje stopil Španec Fernando Torres. "Naslednja sezona bo njegova," je prepričan Afričan. Na dnu članka si oglejte njegovih 150 golov v dresu Chelseaja.
Oglej si celoten članek

"Povedal sem velikemu šefu (Romanu Abramoviču, op. a.) in rekel mi je, da razume moja čustva, da imam modro kri in da bom za vedno igralec Chelseaja," je ob uradno napovedanem slovesu od modrega dresa Chelseaja povedal Didier Drogba, junak sobotnega finala Lige prvakov, kjer je z golom najprej izsilil podaljšek, z odločilno enajstmetrovko pa zadel za naslov proti Bayernu.

Ob Drogbajevem odhodu se po osmih letih igranja na Stamford Bridgeu odpira vprašanje, kdo bo nadomestil afriškega velikana, ki je po prihodu iz Marseilla leta 2004 osvojil tri angleška prvenstva, štiri pokale FA in zabil 157 golov, zadnjega prav v sobotnem finalu na Allianz Areni.

"Zdaj se začenja nova era in Chelsea je v dobrih rokah pri Fernandu (Torresu, op. a.). Opravil bo delo. Šel je skozi težke trenutke, ampak jaz sem potreboval tri leta, da sem se povsem ustalil – tu ni lahko igrati," je svojega soigralca Fernanda Torresa nominiral odhajajoči Drogba. Španec po rekordnem 62-milijonskem prihodu iz Liverpoola še ni pokazal vsega, kar zna.

Kosil bi tudi travo

"Naslednja sezona bo njegova in poskušal bom govoriti z njim. Imava dober odnos. Ne veva, zakaj nisva skupaj igrala več, ampak to je zgodovina. Torres je prihodnost. Vsi vedo, da je Fernando zelo dober igralec, mednarodni igralec. Slabi trenutki se zgodijo vsakomur. Dobra stvar je, da ima našo podporo," je o svojem zdaj že bivšem soigralcu še povedal Drogba.

Torres je po finalu v Münchnu izrazil razočaranje nad dejstvom, da je vso tekmo presedel na klopi, saj je po svojih besedah pričakoval, da bo obračun z Bayernom celo začel. Po "največjem razočaranju v karieri" je pod vprašaj padla tudi njegova prihodnost pri Chelseaju, kar pa se zdi z odhodom Drogbaja na Kitajsko ali v Združene države Amerike vseeno preuranjeno.

"Kdo ve, mogoče se nekoč vrnem kot trener – kosil bi travo, če bi mi rekli, naj jo kosim," je za konec še pristavil Drogba.

Drogbajevih 150 golov v dresu Chelseaja:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.