Druga zaporedna zmaga Jesenic

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
V 8. kolu drugega dela hokejske lige Ebel madžarski Sapi pri Tilia Olimpiji ni zmanjkalo sape, zmagala je s 5:3. Jeseničani pa so dosegli drugo zmago v nizu, s 5:4 nad Znojmom.
Oglej si celoten članek

Jeseničani so s petkovo tekmo končali nastope pred domačimi gledalci v ligi Ebel. V drugem delu, kjer nimajo več možnosti za eno od prvih dveh mest in s tem za nadaljevanje v končnici, jih namreč po obračunu z Orli Znojmom čaka le še ena tekma, v torek bodo gostovali na Dunaju. Za slovo od domačih navijačev so Jeseničani dosegli drugo zaporedno zmago. Domači so z uspehom tudi malo ponagajali gostom, ki se še borijo za nastop v končnici; to je bila prva zmaga Jesenic na šesti medsebojni tekmi v sezoni.

Prvo priložnost so imeli domači, Jan Berčič je streljal po protinapadu, Ondrej Kacetl je plošček zadržal. Železarji so bili blizu vodilnemu zadetku ob prvi prednosti z igralcem več. Na drugi strani je bil Peter Pucher edini, ki je poskusil s strelom, ko so imeli orli prvič igralca več, Michal Fikrt pa ni imel težav. V 15. minuti se je Anže Kuralt nenadoma sam znašel pred vrati gostov, njegov prvi strel je Kacetl odbil, odbitek pa je mladi Kranjčan potisnil v mrežo.

Pucher je močno ustrelil na vrata domačih na začetku druge tretjine, a premalo natančno, da bi premagal Fikrta. Berčič je v 29. minuti podal pred vrata gostov do Kuralta, ki je lepo preigral Kacetla in zabil svoj drugi gol na tekmi. Miha Brus je v 32. minuti v hitrem protinapadu preigral obrambo gostov, ustrelil pod prečko in povišal vodstvo, podajo pri tem zadetku so pripisali tudi vratarju Fikrtu. Gostje so znižali zaostanek z igralcem več v 34. minuti. Michael Danton je nato pred vrati gostov nepravilno zaustavil Tomija Hafnerja. Pri tem se je poškodoval vratar Kacetl, ki ni mogel nadaljevati tekme. Zamenjal ga je mladi Marek Ciliak. Jeseničani niso izkoristili številčne premoči v naslednjih dveh minutah, uspešni pa so bili v 38. minuti, Brus je zadel še drugič v tem delu igre.

Adam Havlik je v 42. minuti izkoristil nepazljivost v domači obrambi. Slabi dve minuti pozneje se je branilec Pretnar znašel pred Ciliakom, ki je bil ob prvem strelu še na mestu, v drugo pa je bil brez moči. Festival zadetkov se je nadaljeval po dveh minutah. Jiri Beroun je zadel vratnico, odbiti plošček je v gol potisnil Jan Šeda. Jeseničani so imeli nato štiri minute zapored igralca manj. Čehi so to izkoristili v 55. minuti, ko je Podešva preusmeril podajo Lubomirja Štacha. Orli so v zadnji minuti poskušali še brez vratarja in s šestim igralcem v polju, a niso prišli do priložnosti za zadetek.

Sapi v Tivoliju ni zmanjkalo sape

Ljubljančani so v zadnji domači tekmi v tem delu tekmovanja gostili Sapo, s katero se borijo za četrto mesto po rednem delu lige, ki prinaša prednost domačega terena v končnici. Olimpija pa je po napeti tekmi morala priznati premoč tekmecem s 3:5.

Olimpija v zadnjem času igra vse bolje, a ima vse manj igralcev. Poškodbe redčijo vrste ljubljanskega kluba, v ekipi še vedno ni branilca Igorja Cvetka, na bolniški pa je že drugi kapetan v zadnjem mesecu, po Alešu Mušiču še Matej Hočevar. Slednjega je na zadnji tekmi poškodoval hokejist Linza Brian Lebler, ki je za udarec s komolcem dobil sedem tekem prepovedi igranja, kar pa je za Hočevarja in njegovo zlomljeno čeljust le slaba tolažba.

Domači so prevladovali večji del prve tretjine, nekaj minut so imeli gostje težave že s tem, da so sploh prišli iz svoje obrambne tretjine. Toda kljub premoči ni bilo pravih nevarnih strelov na gol Benceja Balizsa, ki je prvič klonil šele sredi tretjine, potem ko je po natančni akciji prvega napada Justin Taylor zanesljivo zadel. A veselje na tokrat spet nekoliko bolj polnih tribunah Tivolija je trajalo le do 17. minute, ko je z močnim strelom Krisztian Palkovics matiral domačega vratarja Jeana Philippa Lamoureuxa.

V drugem delu so domači enkrat zadeli, a zgrešili še kup priložnosti za povišanje vodstva. Najprej je ob številčni prednosti McBride zgrešil prazen gol z manj kot pol metra, dve minuti pozneje je Hughes zadel prečko, v 33. pa je ob igralcu manj McBride ušel v protinapad, a je vratar Balizs njegov strel ubranil. Vmes so domači zadeli, ko je po strelu Taylorja plošček zadel vratarja in se odbil v mrežo, vseeno pa tretjine niso končali z vodstvom. Gostje so bili nevarni predvsem ob igralcu več na ledu, v zadnjih osmih minutah so imeli tri takšne prednosti, Palkovics pa je tik pred iztekom zadnje kazni znova močno in natančno meril.

Madžari so tretjo tretjino začeli s številčno premočjo, a brez gola, nevarnejši in odločnejši pa so bili tudi po tem, ko so bile moči izenačene. Hladen tuš pa je sledil v 50. minuti. Po strelu Istvana Soforna je plošček Lamoureuxu ušel v mrežo in gostje so prvič na tekmi vodili. Vodstvo pa so le slabo minuto pozneje še povišali, iz bližine je bil natančen Chad Klassen. Domači se še niso predali, saj je Boštjan Goličič v 54. minuti z igralcem manj zadel za 3:4. V naslednjih minutah so imeli zeleno-beli izrazito premoč in nekaj lepih priložnosti, toda gol Martona Vasa 73 sekund pred koncem je pomenil dokončen konec upov na preobrat. V nedeljo bodo zmaji gostovali v Celovcu.

Liga Ebel, 8. kolo drugega dela:

Skupina 1-6:
Tilia Olimpija : SAPA Fehervar 3:5 (1:1, 1:1, 1:3)
Taylor (11, 26), Goličič (54); Palkovics (18, 38), Sofron (50), Klassen (51), Vaš (58)

Black Wings Linz : Medveščak Zagreb 5:2 (0:0, 4:2, 1:0)
Red Bull Salzburg : KAC Celovec 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Skupina 7-11:
Acroni Jesenice : Orli Znojmo 5:4 (1:0, 3:1, 1:3)
Kuralt (15, 29), Brus (32, 38), Pretnar (42); Pucher (35), Havlik (42), Seda (46), Podesva (55)

Vienna Capitals : VSV Beljak 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Graz 99ers je bil prost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:36 11. Februar 2012.

    fotogalerija iz tekme: http://krneky.si/alba-premocna-za-zmaje/

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.