Druga zmaga v treh dneh

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Hokejisti Olimpije so v tekmi 24. kroga lige Ebel po podaljšku premagali beljaško ekipo VSV s 4:3 (1:0, 1:1, 1:2; 1:0).
Oglej si celoten članek

Ljubljanski hokejisti so svojim najzvestejšim navijačem, ki se počasi spet vračajo v Tivoli, z zmago proti Fehervarju polepšali petkov večer in napovedali, da bodo morda uspešni še v preostanku trojnega domačega programa (v torek bodo v vnaprej odigrani tekmi gostili še Dunajčane).

Proti Beljaku, kjer igrata tudi slovenska reprezentanta Jan Urbas in Miha Verlič, v vratih pa je nekdanji ljubljenec Tivolija Olivier Roy, so zeleno-beli spet pokazali dobro in borbeno predstavo in po podaljšku zasluženo dobili dve točki.

Uvod je bil podoben kot v petek proti Madžarom; Olimpija je po začetnem izenačenem obdobju kmalu začela pritiskati, stopnjevanje napadov pa je prineslo sadove že veliko prej kot v petek, ko so zadetki padali šele v zadnji tretjini. Tokrat so domači povedli v 15. minuti, strelca pa so navijači nagradili s še posebej bučnim aplavzom, saj goli branilca Boštjana Groznika niso prav pogost pojav.

Svoj dan je imel tudi domači vratar Jeff Frazee, ki je v nadaljevanju nekajkrat z lepimi obrambami reševal soigralce. Ni pa mogel preprečiti zadetka Urbasa za izenačenje. Toda zmaji so potrebovali le 38 sekund, da so bili spet v vodstvu, odbitek je v gol z močnim strelom pospravil Miha Zajc. Domači so tudi v nadaljevanju igrali všečno in borbeno, le igra ob igralcu več jim ni stekla, so si pa v tem času pripravili še nekaj lepih priložnosti, a se je izkazal tudi Roy.

Ko so gostje na začetku zadnje tretjine izkoristili krajše obdobje padca v igri domačih in na hitro zadeli dvakrat v eni minuti, se je zdelo, da je Olimpija na kolenih. A so se domači vrnili, spet zaigrali tako, kot so igrali večji del tekme, pa tudi zadeli; za 3:3 je poskrbel Gilbert Gabor z natančnim strelom pod prečko.

Ob prednosti igralca več je imel lepo priložnost kapetan Aleš Mušič, a skoraj praznega gola ni zadel s kakšnega metra, pozneje pa je tudi Frazee nekajkrat preprečil veselje gostom. V podaljšku so bili domači boljši, a so občasno pozabili na obrambne naloge, česar pa beljaška Slovenca Verlič in Urbas dvakrat nista izkoristila v protinapadih. Zato pa je svojega izkoristila Olimpija, hiter napad pa je za končnih 4:3 z zadetkom kronal Chris Langkow.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.