Drugi poraz Kraljev, Kopitar brez strela v okvir

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Aktualni prvaki severnoameriške lige NHL Los Angeles Kings so na drugi tekmi vpisali še drugi poraz v novi sezoni.
Oglej si celoten članek

Po domačem porazu proti San Jose Sharks z 0:4 so Anže Kopitar in druščina po vodstvu z 2:0 izgubili še v gosteh pri Arizona Coyotes po podaljšku z 2:3.

Hokejisti iz Los Angelesa so dvoboj v areni Gila River v mestu Glendale v Arizoni odprli v skladu z načrti. Že po 92 sekundah je padel prvi gol za goste, v polno je zabil Tanner Pearson, potem ko je ukradel plošček in od strani ukanil domačega vratarja. V 13. minuti pa je na vodstvo z 2:0 povišal Jeff Carter. Devetintrideset sekund pred koncem uvodne tretjine so domači zmanjšali zaostanek na 1:2 ob igralcu več na ledu, Antoine Vermette je mojstrsko preusmeril strel Keitha Yandla.

Razveljavljen gol Doana

V drugi tretjini so Kralji povsem odpovedali, sprožili so le tri strele proti vratom Arizone. Domači hokejisti pa so v 31. minuti izenačili na 2:2, uspešen je bil Mikkel Boedker. S tem izidom sta se moštvi razšli tudi ob koncu rednega dela, potem ko so sodniki 2,47 minute pred koncem razveljavili gol Shana Doana po prekršku nad Carterjem. V podaljšku so bili podjetnejši domači hokejisti, ki so odločilni gol zabili ob igralcu več na ledu. Za poln izkupiček je poskrbel Oliver Ekman-Larsson v peti minuti podaljška, le 14 sekund pred koncem.


Kopitar brez strela v okvir

Slovenski hokejski zvezdnik Kopitar je tokrat ostal brez točk, v 20 minutah na ledu se ni vpisal med podajalce ali strelce, prav tako je ostal prazen statistični okvirček, ki kaže število strelov proti okvirju vrat nasprotnega moštva.

Arizona je bila podjetnejša tudi glede sproženih strelov na gol, vratar Jonathan Quick je tako ubranil 37 strelov domačih hokejistov, medtem ko je domači vratar Devan Dubnyk uspešno posredoval ob 24 strelih na gol hokejistov iz mesta angelov. V prvi in drugi tretjini je bilo razmerje strelov 18:9 in 14:3 v korist Arizone, v zadnji tretjini pa 11:6 v korist kraljev.

Liga NHL, izidi:

Boston Bruins : Washington Capitals 0:4
Philadelphia Flyers : Montreal Canadiens 3:4**
Detroit Red Wings : Anaheim Ducks 2:3
New York Islanders : Carolina Hurricanes 4:3
St. Louis Blues : Calgary Flames 4:1
Chicago Blackhawks : Buffalo Sabres 6:2
Arizona Coyotes : Los Angeles Kings 3:2*
Vancouver Canucks : Edmonton Oilers 5:4**
Toronto Maple Leafs : Pittsburgh Penguins 2:5
Tampa Bay Lightning : Ottawa Senators 2:3**
Florida Panthers : New Jersey Devils 1:5
Columbus Blue Jackets : New York Rangers 5:2
Nashville Predators : Dallas Stars 4:1
Colorado Avalanche : Minnesota Wild 0:3
San Jose Sharks : Winnipeg Jets 3:0

* - po podaljšku
**
- po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.