Drugi poraz letos - Djoković predal finale!

Foto: Reuters finale cininnati djokovic murray 2011 Foto: Reuters finale cininnati djokovic murray 2011 Foto: Reuters finale cininnati djokovic murray 2011 Foto: Reuters finale cininnati djokovic murray 2011 Foto: Reuters novak djoković polfinale cincinnati 2011 Foto: Reuters cincinnati finale andy murray 2011
Novak Djoković je ob zaostanku s 4:6 in 0:3 zaradi poškodbe rame predal finale Cincinnatija. Andy Murray je tako prvič letos premagal prvega igralca na svetu. V finalu ženskega dela turnirja bosta v noči na ponedeljek igrali Marija Šarapova in Jelena Janković.
Oglej si celoten članek

"Če povem po pravici, niti slučajno nisem stoodstoten, a grem vseeno na igrišče in bom skušal narediti vse, da bi zmagal. Sem v novem finalu, kar je izjemen dosežek, in skušal bom dobiti nov naslov," je pred začetkom finala mastersa v Cincinnatiju dejal prvi igralec sveta Srb Novak Djoković. Kaj kmalu je postalo jasno, da ni pravi, vse več je bilo neizsiljenih napak in ne winnerjev, ki smo jih vajeni od njega. Škot Andy Murray je dobil prvi niz s 6:4, nakar je priljubljeni Nole prosil za zdravniški premor. Imel je težave z desno ramo. Ko se je drugi niz le začel, je Andy hitro povedel s 3:0, nato pa je moral Novak predati. Morda bi lahko potrpel, a teden dni pred začetkom OP ZDA ni želel tvegati, da bi se poškodba poslabšala. Tako je Djoković na 59. letošnjem dvoboju izgubil šele drugič in ostal brez desete turnirske zmage v sezoni 2011. Murray je po uri in 11 minutah prišel do svoje 18. turnirske zmage, ki ji kljub predaji nasprotnika ne gre gledati v zobe, saj je že v prvi igri Djokoviću vzel servis in tudi v nadaljevanju udarjal dobre žogice.


Tudi četrtopostavljeni Murray je pred finalom tarnal nad fizično pripravljenostjo: "V polfinalu sem imel kar nekaj fizičnih težav in to me jezi. Že dolgo nisem imel takih problemov." Pred tem dvobojem je Škot s Srbom letos izgubil dvakrat: najprej v finalu OP Avstralije in to gladko v treh nizih in kasneje v polfinalu mastersa v Rimu. A Murray je na eni od zdaj svojih sedmih zmag na mastersih pred tremi leti prav v finalu Cincinnatija že premagal Djokovića. "Za mano je res dober teden, potem ko sem se prejšnji mučil. Oddal nisem niti niza in igral z dobrimi igralci. Žal mi je, da se je tako končalo, a mislim, da sem v prvem nizu igral zelo dobro. Imela sva nekaj dolgih izmenjav in dobrih točk. To je bila dobra priprava za New York," je po zmagi dejal Murray.


Cincinnati, ATP, masters, finale:

Andy Murray (VB, 4) : Novak Djoković (Srb, 1) 6:4, 3:0 predaja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.