Drugi poraz zmajev

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 2. kroga lige Ebel v gosteh izgubili z moštvom iz Dornbirna z 2:3 (0:1, 0:1, 2:1).
Oglej si celoten članek

Olimpija že na samem začetku dvoboja ni izkoristila velike priložnosti, ko je imela kar pet minut igralca več na ledu. Buldogi iz Dornbirna so bili napadalnejši, razmerje strelov v prvi tretjini je bilo 13:7 za gostitelje, v 17. minuti pa je za vodstvo domačih poskrbel  24-letni James Arniel. Kanadčan je zadel ob številčni premoči na ledu, potem ko mu je podal Justin Di Benedetto.

Hokejisti iz Dornbirna so ljubljansko obrambo izigrali tudi v drugi tretjini, ko je v 36. minuti obračuna v hitrem protinapadu ljubljansko mrežo zatresel 29-letni ameriški napadalec Adam Miller. Tudi drugi gol so domači zabili ob številčni premoči. Razmerje strelov v 2. tretjini je bilo 13:8 za buldoge.

Po 42 minutah srečanja pa so priložnost prvič  izkoristili tudi gostujoči hokejisti, ki so v zadnji tretjini prikazali povsem drugačen obraz. Po podaji Matta Whita je ob številčni premoči na ledu v polno zadel Gregor Koblar. Že v 50. minuti se je mreža domačega moštva znova zatresla, za zmaje je bil uspešen Žiga Pešut. A Ljubljančanom vseeno ni uspelo priti do točke, saj je pet minut kasneje zadel Martin Grabher Meier, ki je bil uspešen ob igri z igralcem več. V zadnji tretjini je bilo razmerje v strelih 9:6 za Olimpijo.

Uvodna poraza v gosteh, razen zadnje tretjine proti Dornbirnu, nista nič kaj spodbudna popotnica pred domačo premiero, ko bodo zeleno-beli v petek v Tivoliju gostili Orle iz Znojma.

Lestvica:
 1. Red Bull Salzburg  4
 2. Vienna Capitals  4
 3. Black Wings Linz  4
 4. Graz 99ers 3
 5. VSV Beljak  2
 6. KAC Celovec  2
 7. Innsbruck  2
 8. Sapa Fehervar  2
 9. Dornbirner  2
10. Telemach Olimpija  0
    . Orli Znojmo  0
12. Bolzano  0
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.