Drugi strelec Hrvaške vseh časov sklenil kariero

Foto: Profimedia
Od aktivnega igranja nogometa se poslavlja dolgoletni hrvaški reprezentant.
Oglej si celoten članek

Hrvaški nogometni zvezdnik Mario Mandžukić je na Instagramu sporočil, da je končal kariero, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Petintridesetletni napadalec je bil član številnih velikih evropskih klubov, nazadnje je v lanski sezoni igral za italijanski Milan.

V skoraj dveh desetletjih v članskem nogometu je Mandžukić odigral 89 tekem za hrvaško reprezentanco in dosegel 33 golov. S tem je na drugem mestu strelcev hrvaške izbrane vrste za Davorjem Šukerjem, ki je dosegel 45 golov.

Mandžukić je v karieri zastopal barve članskih ekip Željezničarja iz Slavonskega Broda, Marsonie, Zagreba, Dinama iz Zagreba, Wolfsburga, Bayerna iz Münchna, Atletica iz Madrida, Juventusa, Milana, zunaj meja stare celine pa je igral še za katarski Al Duhail.

Z Dinamom iz Zagreba je na Hrvaškem osvojil tri naslove državnega prvaka, z Bayernom dva v Nemčiji ter z Juventusom štiri v Italiji. V sezoni 2012/13 je osvojil tudi ligo prvakov s serijskim nemškim prvakom z Bavarske, v finalu tega tekmovanja je igral še z Juventusom v sezoni 2016/17, ko je na koncu slavil Real Madrid, Slavonec pa je bil strelec edinega gola za Torinčane.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.