Drugi zaporedni poraz vodilne ekipe lige

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V severnoameriški hokejski ligi so ponoči odigrali pet tekem.
Oglej si celoten članek

Vodilna ekipa lige NHL Anaheim Ducks je izgubila drugič zapored. Po porazu v gosteh pri San Jose Sharks, so rački izgubili tudi na domačem ledu, s 4:1 so bili boljši hokejisti Chicago Blackhawks.

Chicago je v Honda Centru zagospodaril že v prvi tretjini, z zadetkom kapetana Jonathana Toewsa v šesti minuti. Do konca druge tretjine je Chicago vodil že s 3:0. V drugi tretjini sta domačo mrežo zatresla še Duncan Keith in Patrick Kane. Šele v 51. minuti so zadeli tudi domači hokejisti, ko je v polno, ob številčni premoči, zabil Richard Rakell.

Kane je stvari postavil na svoje mesto že tri minute pozneje za končni izid 4:1. Kane je zadetkoma je dodal še podajo. Najučinkovitejši je bil Patrick Sharp z izenačenjem osebnega rekorda s štirimi točkami, s podajami je sodeloval pri vseh štirih zadetkih. "Odigrali smo res sijajno tekmo v gosteh, bilo je zabavno. Res je, da imajo v tej sezoni najboljšo statistiko zmag, a smo tudi vedeli, da so v zadnjih štirih večerih odigrali tri tekme," se je po zmagi smejalo Kanu. Anaheim je v dveh dneh doživel še drugi poraz s tremi zadetki razlike. V noči na petek so izgubili proti San Joseju s 3:6.

Vancouver je premagal Buffalo s 5:2. Ryan Miller je v dvoboju proti ekipi, za katero je branil še pred dvema sezonama, ustavil 22 strelov. Pittsburgh je v gosteh premagal New Jersey z 2:1. Odločitev je padla v tretji minuti podaljška, ko je zadel Simon Despres. Vratar vragov Cory Schneider je sicer ubranil kar 41 strelov pingvinov.

Colorado Avalanche je s 3:0 odpravil Nashville Predators, hokejisti Carolina Hurricanes pa so z 2:3 klonili šele po kazenskih strelih proti St. Louis Blues.

Liga NHL, izidi:

New Jersey Devils : Pittsburgh Penguins 1:2*
Colorado Avalanche : Nashville Predators 3:0
Anaheim Ducks : Chicago Blackhawks 1:4
Carolina Hurricanes : St. Louis Blues 2:3**
Vancouver Canucks : Buffalo Sabres 5:2

* - podaljšek
** - kazenski streli

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.