Državni rekord Šutejeve, poškodba Janežiča

Foto: Reuters Tina Šutej v Franciji rekordno.
Foto: Reuters Tina Šutej v Franciji rekordno.
Tina Šutej je v francoskem Roueno izboljšala svoj državni rekord v skoku s palico, ta sedaj znaša 4,80 metra. Na balkanskem prvenstvu v Istanbulu se je v štafetnem teku poškodoval Luka Janežič.
Oglej si celoten članek

Letos je Šutejeva konec februarja že preskočila 4,75 metra, prav tako v Franciji (Clermont-Ferrand), tokrat pa je svoj dvoranski rezultat popravila za 5 centimetrov in s tem postavila tudi nov absolutni državni rekord. Ta je prej znašal 4,76 metra, na prostem ga je Tina Šutej preskočila 11. septembra v Ljubljani.

Višina 4,80 metra v 3. poskusu je slovenski skakalki s palico v Franciji prinesla tudi zlato medaljo, druga je bila švicarka Angela Moser s 4,66 metra. Ta je lansko leto osvojila zlato na dvoranskem evropskem prvenstvu v Torunu (4,75 metra) in premagala srebrno Tino Šutej (4,70 metra).

6 odličij in 3 državni rekordi z balkanskega prvenstva

Slovenska reprezentanca je za vikend tekmovala v Istanbulu na balkanskem prvenstvu in se vrnila s 3 naslovi balkanskih prvakov ter 3 državnimi rekordi. Za prvo zmago je poskrbela Anita Horvat v teku na 400 metrov. Medalja je imela sicer malce grenak priokus, saj je s časom 52,98 le za 8 stotink zgrešila normo za nastop na letošnjem dvoranskem svetovnem prvenstvu v Beogradu. Še eno možnost za izpolnitev bo imela v ponedeljek na atletskem mitingu prav tako v Beogradu.

Drugo zlato odličje je Horvatova iz Istanbula prinesla s štafetnega teka 4 x 400 metrov. V zasedbi Agata Zupin, Jerneja Smonkar, Veronika Sadek in Anita Horvat je štafeta odtekla tudi nov državni rekord (3:37,84), morda bo ženska štafeta nastopila tudi na prihajajočem svetovnem prvenstvu. Več bo znano v torek.

Prav tako zlat je bil mladi Vid Botolin, ki je v teku na 3000 metrov slavil z rezultatom 7:57,98 in s tem postavil nov mlajšečlanski državni rekord. Približal se je tudi članskemu državnemu rekordu (7:55,97). Matija Rizmal je v isti disciplini osvojil 8. mesto z 8:16,21. Neja Filipič je osvojila srebrno medaljo v troskoku (13,76 metra), Robert Rener je v skoku ob palici preskočil odličnih 5,45 metra in bil tretji.

V skoku v višino je Lia Apostolovski z 1,88 metra izenačila osebni dvoranski rekord in končala na četrtem mestu, Lara Omerzu je bila z 1,83 metra šesta. V isti disciplini je Sandro Jeršin Tomassini preskočil 2,10 metra in se uvrstil na 5. mesto. Jan Luxa je bil peti v troskoku s 15,63 m, Petja Klojčnik pa na 800 metrov (2:08,91). Na tej razdalji je bila Hana Grobovšek osma (2:12,59).

Padec v cilj in poškodba Janežiča

Odlične nastope slovenskih atletov na balkanskem prvenstvu v Istanbulu je ob koncu tekmovanja nekoliko zasenčila poškodba državnega rekorderja na 400 metrov Luke Janežiča.

Ta je sprva tekel v teku na 400 metrov in s časom 47,26 osvojil 5. mesto. V štafetnem teku, v katerem so tekli še Rok Ferlan, Lovro Mesec Košir in Gregor Grahovac, je tekel kot zadnji in se po borbi z romunskih atletom za prvo mesto nekaj metrov pred ciljem opotekel in padel v cilj. Slovenija je tako osvojila 2. mesto in odtekla nov državni rekord (3:10,47), Janežič pa se je močno poškodoval. Zaradi poškodbe tetive so ga odpeljali v bolnišnico, po besedah vodje ekipe Boštjana Fridriha ga v ponedeljek čaka operacija v Sloveniji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.