Dugonjić tri minute evropski rekorder

Foto: EPA
Foto: EPA
Južnoafričan Cameron Van der Burgh je novi svetovni rekorder na 50 m prsno. V polfinale sta se s tretjim in 13. časom uvrstila tudi Slovenca Damir Dugonjić in Peter John Stevens.
Oglej si celoten članek

Cameron Van der Burgh je v predtekmovanju svetovnega prvenstva v Kazanu s 26,62 za pet stotink sekunde izboljšal dosežek s svetovnega prvenstva v Rimu in obdobja visokotehnoloških kopalk.

Dugonjić je s 26,70 stari svetovni rekord zgrešil za tri stotinke sekunde in bil tri minute celo evropski rekorder. Britanec Adam Peaty je lani v Berlinu sicer plaval 26,62 sekunde, a zaradi zapleta z merjenjem časa ta izid ni bil nikoli priznan kot svetovni in evropski rekord. Povsem na kratko je bil Dugonjić zato tudi v igri za najhitrejšega Evropejca vseh časov, a je Peaty v zadnji skupini z dosežkom 26,68 spet prevzel primat na stari celini.

Van der Burgh, Peaty in Dugonjić so bili v predtekmovanju tudi z naskokom najhitrejši in napovedali boj za odličja. V ozadju pa je presenetil aktualni mladinski svetovni rekorder in mladinski svetovni prvak Peter John Stevens iz kranjskega Triglava, ki se je ob premieri med svetovno elito zavihtel med najboljših 16 tekmovalcev na svetu. Z izidom 27,46 je bil 12. in si priplaval še najmanj eno tekmo.

Z jutranjim nastopom pa je že končala tudi ponedeljkova junakinja slovenskega tabora Gaja Natlačen iz Fužinarja, ki je na 1500 m prosto zasedla 11. mesto, danes pa z 2:02,32 osvojila na 200-metrski razdalji 39. mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.