Dugonjić za stotinko prekratek

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski plavalci so opravili s prvim dnem tekmovanju na bazenu v Kazan Areni. Najboljša uvrstitev prvega dne SP je 10. mesto Anje Klinar na 400 m prosto, Damir Dugonjić je za stotinko zgrešil polfinale na 100 m prsno in bil na koncu 17.
Oglej si celoten članek

Damir Dugonjić je pred dvema sezonama v Barceloni zgrešil medaljo na 100 m prsno za tri stotinke sekunde, na pol krajši razdalji za vsega stotinko. Tudi tokrat stotinke niso bile na njegovi strani. V izredno zgoščeni konkurenci, v manj kot sekundi se je zvrstilo 14 tekmovalcev, se je koroškemu plavalcu popoldanski nastop izmuznil za stotinko. Pozitivna plat je dosežek 1:00,36, ta je identičen tistemu iz predtekmovanja v Barceloni, ki Dugonjiću zagotavlja normo za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru prihodnje leto.

Junakinja slovenskega tabora je tako prekaljena Radovljičanka Anja Klinar, ki je na 400 m prosto s 4:08,57 za sekundo in pol izboljšala osebni rekord in osvojila 10. mesto. Po aprilskem dosežku na 400 m mešano si je tudi v tej disciplini priplavala normo A za prve OI v Južni Ameriki.

Nastopila sta še dva Slovenca. Presenetil je Mariborčan Martin Bau, ki je 3:51,44 osebni rekord na 400 m prosto izboljšal za sekundo in pol ter zasedel 28. mesto ter potrdil normo za nastop na EP 2016 v Londonu. Razočarana pa je bila mlada Velenjčanka Nastja Govejšek, ki je z 1:01,05 na 100 m delfin bila 39.

V ponedeljek Slovence čakajo trije nastopi. Prvič se bodo v metropoli ob Volgi predstavili Tjaša Vozel na 100 m prsno ter Tjaša Oder in Gaja Natlačen na 1500 m prosto. Natlačnova bo na tekmi že na 800 m prosto skušala doseči tudi normo za svoj prvi olimpijski nastop.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.