Dugonjić zgrešil polfinale za dve desetinki

Foto: Stanko Gruden/STA damir dugonjić olimpijske igre london 2012 Foto: Stanko Gruden/STA damir dugonjić olimpijske igre london 2012 Foto: Stanko Gruden/STA damir dugonjić olimpijske igre london 2012 Foto: Stanko Gruden/STA damir dugonjić olimpijske igre london 2012 Foto: Stanko Gruden/STA damir dugonjić olimpijske igre london 2012 Foto: Stanko Gruden/STA damir dugonjić olimpijske igre london 2012 Foto: Stanko Gruden/STA damir dugonjić olimpijske igre london 2012 Foto: Stanko Gruden/STA damir dugonjić olimpijske igre london 2012 Foto: Stanko Gruden/STA damir dugonjić olimpijske igre london 2012 Foto: Stanko Gruden/STA damir dugonjić olimpijske igre london 2012 Foto: Stanko Gruden/STA damir dugonjić olimpijske igre london 2012 Foto: Stanko Gruden/STA damir dugonjić olimpijske igre london 2012
Slovenski plavalec Damir Dugonjić se ni uspel uvrstiti v polfinale discipline 100m prsno. Kljub velikim pričakovanjem se je tako olimpijski nastop zanj končal že v predtekmovanju. S časom 1:00,77 je osvojil 18. mesto, medtem ko bi moral za polfinale plavati dve desetinki hitreje
Oglej si celoten članek

Dugonjiću tako ni uspelo izpolniti željenega cilja, da bi razdaljo preplaval v manj kot eni minuti. Neuradno se govori, da sta v disciplini 100m prsno zlata in srebrna medalja že oddani, medtem ko se bo vnet boj bil za preostalo, bronasto odličje. Slovenski plavalec je tako prvo razočaranje letošnjih olimpijskih iger v Londonu, saj je napredovanje zgrešil le za eno mesto.

Foto: EPA anja klinar Slovenska plavalka Sara Isaković se je kot prva Slovenka pognala v vodo na olimpijskih igrah v Londonu. V disciplini 100m delfin se je s časom 59,86 zavihtela na skupno 31. mesto, kar pa ni zadostovalo za napredovanje. Naša plavalka na nastope v svoji paradni disciplini še čaka. Nekoliko boljše se je na 400m mešano odrezala Anja Klinar, ki je osvojila 10. mesto. S časom 4:38,20 je za svojim osebnim rekordom zaostala za vsega sedem stotink sekunde. ''Zadovoljna sem. Deseto mesto je vrhunski rezultat. Uspelo mi je izboljšati dosežek iz Pekinga. Morda ostaja nekoliko grenak priokus, ker sem si želela osmega mesta, a za finale bi morala plavati veliko hitreje,'' je za televizijo Slovenija povedala Klinarjeva. Za uvrstitev v finale bi morala plavati 2,11 sekunde hitreje. Najhitrejša je bila Američanka Elizabeth Beisel (4:31,22).

Prava drama pa se je odvijala v moški konkurenci, kjer se je katastrofi za las izognil Michael Phelps. Uvodna plavalna disciplina na olimpijskih igrah v Londonu, moška tekma na 400 mešano, je skorajda postregla s super presenečenjem. Po izredno hitrem nastopu zadnje skupine je ameriški zvezdnik Michael Phelps le s težavo ujel osmo mesto in finale, v katerem bo branil zlato medaljo v tej disciplini z iger v Pekingu 2008 in Atenah 2004.

Foto: EPA Michael Phelps Za vsega sedem stotink sekunde pa je bil za finale presenetljivo “prekratek” madžarski šampion in evropski rekorder Laszlo Cseh, ki je v isti skupini s Phelpsom zasedel drugo mesto. Najhitrejši v predtekmovanju je bil Japonec Kosuke Hadžino, zvečer pa gre vseeno pričakovati dvoboj za zmago med Phelpsom in njegovim rojakom Ryanom Lochtejem, ki je bil v predtekmovanju tretji.

Presenečenje je sledilo v moški tekmi na 400 prosto, kjer je izpadel nemški svetovni rekorder Paul Biedermann, diskvalificirali pa so svetovnega prvaka Parka Tae-Hwana iz Južne Koreje.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.