Dunajčani zlahka opravili z Olimpijo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Hokejisti Olimpije so v 20. kolu razširjenega avstrijskega prvenstva na domačem ledu klonili proti ekipi Vienna Capitals (2:5).
Oglej si celoten članek

Ljubljanski hokejisti so v prejšnjem krogu prekinili serijo porazov in po podaljšku v gosteh premagali Fehervar. A danes je ljubljansko ekipo, ki je kljub točkama iz Szekesfehervarja prepričljivo na zadnjem mestu mednarodnega tekmovanja, čakala še precej zahtevnejša naloga, saj je v goste prišla druga ekipa lige.

Dunajčani so za nameček v zadnjem krogu izgubili z Innsbruckom doma s 7:9 in so na ta način prišli v Tivoli še bolj lačni dokazovanja. Nazadnje so dosegli pričakovano zmago, domači pa so se v zadnjem delu z dvema zadetkoma izognili polomu.

Vsega konec po pol ure

Dunajčani so do vodstva prišli v 11. minuti, ko je domačega vratarja Jeffa Frazeeja po podaji Jonathana Ferlanda prvi premagal Jerry Pollastrone, le tri minute pozneje pa je bil celo ob igralcu manj uspešen Kelsey Tessier, ki je v samostojnem prodoru še drugič zatresel mrežo domačih.

V drugi tretjini so domači morali še trikrat pobirati plošček iz mreže. Vratarja Frazeeja so Dunajčani najprej premagali v razmaku dveh minut za 4:0, potem pa dodali še peti gol.

Dunajčani so se zadovoljili z visoko prednostjo, ki jim je zagotovila novo zmago. V zadnjem delu se tako niso več naprezali, nekoliko bolj sproščen pristop pa so izkoristili zeleno-beli. Najprej je ob izenačenih močeh Sacha Guimond pospravil odbiti plošček v gol in poskrbel, da vratar David Kickertt ni več mogel računati na "shutout", tik pred koncem tekme pa so Ljubljančani izkoristili še igro z igralcem več in postavili končnih 2:5.

Naslednji domači dvoboj čaka Olimpijo čez dva dni, ko se bodo zmaji pomerili s starimi znanci iz Gradca s trenerjem Ivom Janom in slovenskim reprezentantom Kenom Ograjenškom.

EBEL, 20. kolo:

Olimpija - Vienna Capitals 2:5 (0:2, 0:3, 2:0)
Guimond 55., Koren 60.; Pollastrone 11., 25., Tessier 14., Vause 23., Grosslercher 35.

Orli Znojmo - Graz 99ers 5:1 (0:1, 4:0, 1:0)
Dornbirn - Salzburg 3:4* (0:0, 0:1, 3:2, 0:1)
Liwest Linz - Fehervar 5:2 (2:0, 1:0, 2:2)
Innsbruck - VSV Beljak 4:3 (1:2, 2:0, 1:1)
Bolzano - KAC Celovec 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)

* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.