Dunga odhaja, Capello ostaja

Foto: Žurnal24 Brazilci so v četrtfinalu izpadli proti Nizozemcem. (Foto: Reuters)
Brazilski selektor Dunga je potrdil, da zapušča trenerski stolček brazilske nogometne reprezentance.
Oglej si celoten članek

Odločitev je javnosti sporočil nemudoma po porazu petkratnih svetovnih prvakov in izpadu v četrtfinalu svetovnega nogometnega prvenstva v Južnoafriški republiki.

Selektor je takoj po bolečem porazu, Nizozemska je "selecao" odpravila z 2:1, priznal odgovornost za poraz. "Takšnega razpleta nismo pričakovali. V prvem polčasu smo bili boljši nasprotnik, vendar pa tega ritma nismo ohranili tudi v drugem polčasu. Brez sence dvoma lahko rečem le, da imam kot trener brazilskega moštva največjo odgovornost," je dejal brazilski strateg, ki je izbrano vrsto prevzel leta 2006, ko je nasledil Carlosa Parreiro.

Capello ostaja!
Angleška nogometna zveza (FA) kljub neuspehu reprezentance na SP ni razdrla sodelovanja z angleškim selektorjem Fabiom Capellom. Capello bo tako obdržal selektorsko mesto kljub ponižujočemu izpadu angleške izbrane vrste, ki ji je pot v četrtfinale svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki preprečila Nemčija z visoko zmago 4:1.

Angleški nogometni klub Manchester City je podpisal petletno pogodbo z reprezentantom Slonokoščene obale Yayjem Tourejem, ki je nazadnje nosil dres Barcelone.
Porazu primerno se je na Capella nemudoma vsul plaz očitkov nič kaj prijaznih medijev na Otoku in majanje njegovega stolčka se je začelo. Vendar pa je vodstvo FA danes po temeljitem premisleku zavrnilo vse pozive k odstopu razvpitega trenerja in zagotovilo, da Capello še naprej ostaja selektor izbrane vrste.

Capello bo tako vodil reprezentanco vsaj do evropskega prvenstva, ki bo leta 2012. Italijan ima veljavno pogodbo za vodenje moštva za čas do Eura 2012. Prav to pa je bil tudi glavni razlog, saj bi predčasna enostranska odpoved pogodbe Capellu prinesla nekaj milijonov funtov težko odškodnino.

Upoštevajoč to okoliščino je Angleška nogometna zveza v izjavi za javnost po sestanku odbora "potrdila, da bo Fabio Capello nadaljeval delo kot angleški selektor". Potem ko so pretresli vse vidike nastopa na svetovnem prvenstvu, so sklenili, da je italijanski trener najprimernejša oseba za nadaljnje vodenje reprezentance, čeprav s cmokom v grlu, saj so "še vedno izredno razočarani nad predstavo v Južni Afriki". Capello je že napovedal, da je bolj kot kdajkoli osredotočen na delo z reprezentanco. Angleška vrsta bo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2012 začela že avgusta s prijateljsko tekmo proti Madžarski.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.