Durić tudi v finalu s svetovnim rekordom

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Slovenski paraplavalec Darko Đurić je na odprtem prvenstvu Nizozemske v 25-metrskih bazenih danes dvakrat dosegel nov svetovni rekord na 50 metrov delfin.
Oglej si celoten članek

Darko Đurić je razdaljo v kvalifikacijah premagal v času 44,37 sekunde, finalu pa je izid popravil na 43,13. Prejšnji rekord je imel v lasti Čeh Arnost Petraček (46,44).

"Z jutranjim časom 44,37 sekunde sem za dobri dve sekundi popravil svetovni rekord na 50 m delfin v 25-m bazenih, ki ga je imel v lasti Petraček od leta 2009. Na 200 m prosto pa sem s časom 3:16,82 minute popravil osebni rekord v 25-metrskih bazenih," je ponosno povedal slovenski paraolimpijec, ki od 1. novembra letos trenira na Nizozemskem.

Popoldan pa je na Facebooku zapisal: "Pravijo, da je sreča, če ti uspe enkrat, če pa večkrat, je pa mogoče že malo znanja zraven ... Prav tako pa sem za dve desetinki popravil rezultat na 200 m prosto."

Plavanje Đurić nov svetovni rekorder

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.