Dva ameriška zvezdnika brez OI, menjavi pa... Navijači so besni

Foto: Profimedia Bradley Beal
Izbira je presenetila marsikaterega ameriškega navijača.
Oglej si celoten članek

Bradley Beal (koronavirus) in Kevin Love (poškodba) sta tik pred olimpijskimi igrami ostala brez udeležbe v Tokiu, pri ameriški košarkarski zvezi pa so na hitro morali poiskati zamenjavi. Očitno se mnogi košarkarji niso želeli na vrat na nos vrniti z dopustov in brez prave priprave oditi na Japonsko, na koncu pa je izbira padla na člana Denverja JaVala McGeeja in košarkarja San Antonia Keldona Johnsona.

Gre za igralca, ki po statusu ne sodita med zvezdnike, ki so se pojavili na prvotnem seznamu selektorja Gregga Popovicha. Ta je tako moral v pripravi na olimpijske igre znova sprejeti kompromise.

McGee je minulo sezono začel v Clevelendu, končal pa pri Nuggets, kjer je v povprečju zbral po 5.5 točke in 5.3 skoka na tekmo. JaVAle bo ob pomanjkanju pravih centrov tako presenetljivo dobil priložnost, da ponovi uspeh mame Pamele McGee, ki je osvojila zlato z ameriško izbrano vrsto v Los Angelesu leta 1984.

Johnson je odigral svojo drugo NBA sezono, pod taktirko Popovicha je za San Antonio v povprečju zbral po 12.8 točke in 6.0 ulovljene žoge na dvoboj. Gre za štrvilke, ki se ne morejo primerjati na primer s tistimi Bradleyja Beala (31.3 točke, 4.7 skoka in 4.4 podaje na tekmo).

Izbira omenjenega dvojca je šokirala ameriške navijače.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.