Neymar: Nisem čutil noge, bal sem, da bom invalid

Foto: Profimedia neymar juan zuniga
Brazilskega nogometnega superzvezdnika na zadnje svetovno prvenstvo vežejo grozljivi spomini.
Oglej si celoten članek

Najdražji nogometaš vseh časov Neymar je v intervjuju z nekdanjim klubskim kolegom in dobrim prijateljem Gerardom Piquéjem spregovoril o poškodbi, ki bi lahko končala njegovo kariero.

Pisalo se je leto 2014 in Brazilija se je v četrtfinalu domačega svetovnega prvenstva merila s Kolumbijo. Neymarja je proti koncu obračuna, ki ga je Brazilija dobila z izidom 2:1, z grobim naletom zrušil Juan Zuniga. Posledice, pojasnjuje Neymar, bi bile lahko katastrofalne.

Neymar je utrpel dve zlomljeni vretenci, svetovnega prvenstva je bilo zanj nepreklicno konec. Brazilec sprva ni vedel, kako huda je poškodba, spominja pa se, da ni čutil noge. "Ko me je podrl, sem poskušal vstati. Zelo me je bolelo. Spominjam se, da sem z glavo udaril v tla," je povedal napadalec PSG-ja, ki mu v ušesih še vedno odmevajo besede reprezentančnega kolega Marcela.

"Govoril je 'ne, ne, pokličite zdravnika'. Odvrnil sem 'ne, ne, rad bi igral'," se spominja Neymar. "Nisem se mogel premakniti. Nisem mogel dvigniti nog. Začel sem jokati, ker me je bolelo, obenem pa nisem čutil noge. Prepeljali so me v bolnišnico na stadionu. Ko sem poskusil stegniti nogo, sem začutil noro bolečino. Noro. Takrat sem spoznal, da ne morem nadaljevati."

"Dobra novica je bila, da bom lahko spet hodil. Dva centimetra nižje in moje nogometne kariere bi bilo konec."

Neymar

Brazilec se zaveda, da bi tistega dne lahko postal invalid. "V bolnišnici sem opravil teste. Povedali so mi, da imajo slabo in dobro novico. Slaba je bila, da nisem več mogel igrati na SP. Odvrnil sem 'kaj pa dobra?' Dobra novica je bila, da bom lahko spet hodil. Dva centimetra nižje in moje nogometne kariere bi bilo konec. Uporabljati sem moral invalidski voziček. Vrnil sem se domov, kjer sem gledal tekmo z Nemčijo (Nemčija je v polfinalu razbila Brazilijo s 7:1, op. a.)."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.