Dva gola za Kopitarja, a ...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V ligi NHL je Los Angeles doživel poraz, čeprav je Anže Kopitar dosegel dva gola. Na koncu sta bila njegova zadetka premalo, Kralji so v Raleighu proti domači Carolini izgubili s 3:4.
Oglej si celoten članek

Za Kralje sta bila usodna slaba začetka v prvih dveh tretjinah, ko sta hitra zadetka v vsaki tretjini dosegla Brett Pesce in Jeff Skinner, že v 25. minuti pa so domači vodili s 3:0. Nekaj krivde pri tretjem zadetku Caroline sicer nosi tudi Anže Kopitar. Ta je ob že izključenem Drewu Doughtyju naredil neumnost ob sodniškem metu v svoji tretjini, ko je z roko namerno plošček potisnil do soigralcev in si za to potezo prislužil dvominutno kazen. Gostitelji so prednost dveh mož na ledeni ploskvi hitro izkoristili, z močnim strelom je Jonathana Quicka premal v tej sezoni izjemno strelsko razpoloženi branilec Justine Faulk.

A gostje se kljub visokemu zaostanku niso želeli vdati brez boja. V drugi polovici druge tretjine so zagospodarili na ledu. V 34. minuti so imeli lepo priložnost za zmanjšanje zaostanka, Noah Hanifin pa je v vratarjevem prostoru z roko namerno pokril pak. Sodniki so dosodili kazenski strel, ki ga je lepo izkoristil Dustin Brown. Že 58 sekund kasneje je bil na semaforju izpisan rezultat 3:2, Kopitar je presekal izbijanje domačih in s strelom pod prečko ugnal Cama Warda.

Kralji so imeli nato izjemno priložnost za izenačenje, Jordan Nolan je imel za hip na voljo prazen gol, a je plošček poslal v kanadskega čuvaja mreže, ki se je vrgel pred svoja vrata. Nato pa je sledila kazen. Nolan je bil izključen, še drugi zadetek pa je bil pripisan Faulku. Ta je streljal na gol, Quick je strel še uspel zaustaviti, a ga je z nespretnim poizkusom izbijanja v svojo mrežo poslal branilec Kraljev Alec Martinez. Faulk je tako dosegel svoj osmi zadetek ob igri z igralcem več, v tem elementu igre pa je v tej sezoni daleč pred vsemi.

Hokejisti iz Kalifornije so bili boljši v zadnjih dvajsetih minutah, na polovici teh pa je znova mrežo tekmecev zatresel Kopitar. Slovenski napadalec je v power-playu z močnim strelom med nogami premagal Warda (26 obramb). V zadnjih dveh minutah so gostje igrali brez vratarja, 18 sekund do konca pa so ob izključitvi Jordana Staala imeli dva moža več na ledu. A do pravega strela niso prišli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.