Dva gola za Slaveta, "sveta vojna" Struni

Foto: EPA
Foto: EPA
Na zadnjih tekmah pred ponedeljkovo objavo prvega reprezentančnega seznama novega selektorja Slaviše Stojanovića sta zadela dva legionarja - Josip Iličić (Palermo) in Klemen Lavrič (Karlsruher). Samir Handanović, ki bo po vsej verjetnosti pod Stojanovićem postal novi kapetan reprezentance, je z Udinesejem spet zavzel vrh Serie A. Krakovski derbi ali "sveto vojno" med Wislo (Andraž Kirm) in Cracovio (Andraž Struna) je dobil nekdanji nogometaš Kopra.
Oglej si celoten članek

Slovenski selektor Slaviša Stojanović bo v ponedeljek ob 13. uri na novinarski konferenci v Ljubljani objavil svoj prvi reprezentančni seznam kot selektor Slovenije. Za tekmo proti Združenim državam Amerike (15. novembra) bosta konkurirala tudi Josip Iličić in Armin Bačinović, ki sta po dolgem času spet družno začela tekmo Palerma proti Bologni Reneja Krhina, Iličić pa je bil z zadetkom v 76. minuti eden izmed igralcev tekme (3:1). Že za prvi gol je Izraelec Eran Zahavi v mrežo pospravil njegov strel, za svoj lasten zadetek pa je Iličić (v prvem polčasu je stresel tudi prečko) sprejel dolgo žogo Urugvajca Ignacia Varele, zdrvel proti vratarju in ga matiral s strelom med nogama. Mladega slovenskega reprezentanta Krhina ni bilo v ekipi gostov.

"O Iličiću sem imel vedno visoko mnenje. Za moje pojme ima ogromno kakovosti in danes je pokazal svojo vrednost," je slovenskega reprezentanta po tekmi pohvalil trener Devis Mangia. "To je igralec, ne talent. Danes je pomagal ekipi, kradel žoge, igral v obrambi, tekel v protinapade, asistiral, vtekal in streljal, torej je počel vse (smeh). Mora razumeti, da mora vedno prikazovati te kvalitete. Včasih ponorim, ko igra s peto blizu svojega kazenskega prostora, a na koncu se je vse dobro izteklo." Predsednik rožnatih Maurizio Zamparini je še pred tekmo z Bologno izdal, da je za Iličića pred kratkim zavrnil ponudbo neimenovanega ruskega kluba, ki je za Kranjčana ponujal 15 milijonov evrov.

Drugi slovenski strelec legionarskega vikenda je bil Karlsruhejev napadalec Klemen Lavrič. Nekdanji reprezentant je zabil tretji gol domače ekipe na tekmi proti Ingolstadtu, ki se je na koncu izkazal tudi za zmagovitega (3:2). Trbovec si je po globinski žogi mojstrsko pripravil strel, preigral branilca in zabil mimo nemočnega vratarja. Razen Milivoja Novakovića (Köln), ki ga še naprej muči poškodba, so igrali vsi slovenski Nemci, tudi Zlatko Dedić (Dresden), Goran Šukalo (Duisburg) in Rok Kronaveter (Cottbus). Ob Novakovićevi odsotnosti je Mišo Brečko s Kölnom zapravil dva gola prednosti pri Werderju Bremnu in po hat-tricku Claudija Pizarra ostal praznih rok (3:2).

Precej obrobno vlogo pri Gentu še naprej igrajo vsi trije Slovenci pri "indijancih", saj je tokrat (dobrih 20 minut) igral le Marko Šuler, medtem ko je bil Zlatan Ljubijankić le na klopi, Matije Škarabota pa niti v ekipi. Najbolj vročo tekmo kola sta prav gotovo odigrala Andraž Kirm (Wisla) in Andraž Struna (Cracovia), ki sta na vročem krakovskem derbiju prebila vseh 90 minut, na koncu pa se je veselil nekdanji nogometaš Kopra (1:0). Slask je sicer še naprej vodilno moštvo lige, Rok Elsner pa je za prvo ekipo Poljske pri zmagi nad Lubinom igral do 76. minute (5:1). Samuel Eto'o je z dvema goloma prinesel zmago Anžiju nad Kriljami Sovjetov (3:1) v ruski ligi, a Nejca Pečnika ni bilo v ekipi gostov.

Gol Klemna Lavriča za Karlsruhe:

Gol Josipa Iličića za Palermo:

 

Nekaj ozadja o rivalstvu med krakovskima kluboma Wislo in Cracovio (oddaja Real Football Factories International):

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:52 7. November 2011.

    kako mora Krhin igrati za repko če ga ni niti na klopi ? lepo vas Prosim.....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.