Dva ključna igralca za vedno vržena iz reprezentance

Foto: Profimedia Ehsan Hajsafi
Dva iranska nogometaša nikoli več ne bosta smela obleči dres izbrane vrste.
Oglej si celoten članek

Iransko športno ministrstvo je sprejelo odločitev, da Masoud Šojaei in Ehsan Hajsafi ne smeta več igrati za iransko nogometno reprezentanco, ker sta nedavno za svoj klub, grški Panionios, za katerega brani Slovenec Matic Kotnik, igrala proti izraelskemu Maccabiju Tel Avivu. To je za iranska prepričanja nedopustno, menijo na ministrstvu.

Panionios se je z Maccabijem meril v tretjem krogu kvalifikacij za evropsko ligo, moštvo iz Aten pa je proti izraelskemu tekmecu izpadlo. Na povratni tekmi sta v ekipi Matica Kotnika zaigrala iranska nogometaša, ki sta se v Panionios preselila julija, oba pa sta bila do zdaj ključna igralca iranske reprezentance. Šojaei, ki je bil nazadnje tudi kapetan Irana, je zbral 71 nastopov in dosegel osem golov, Hajsafi pa 84 nastopov in šest golov.

Kljub temu, da sta uveljavljena iranska reprezentanta, jima je iransko športno ministrstvo prepovedalo nastopati v dresu reprezentance. "Šojaei in Hajsafi nimata več mesta v iranski nogometni reprezentanci, ker sta prestopila državno rdečo črto. Imata finančni pogodbi s klubom, ki jima plačuje, da igrata, toda da sta igrala proti predstavniku s tako ogabnim režimom ... To ni sprejemljivo za iranske ljudi," je za iransko državno televizijo dejal namestnik športnega ministra Mohamed Reza Davarzani.

Oba igralca sta po besedah ministrstva sicer zavrnila igranje za svoj klub na prvi tekmi proti Maccabiju, nato pa vendarle zaigrala na povratni tekmi, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Šojaei in Hajsafi po mnenju nogometnih kolegov nista imele izbire in sta morala igrati, a se za to na iranski nogometni zvezi ne menijo. Predsednik Ali Kafashian je za Mizan Online dejal, da ne smeta več igrati za reprezentanco, tudi "če prekineta pogodbi s klubom".

V Iranu velja prepričanje, da je vsakršen stik z Izraelom priznavanje judovske države in izdaja Palestincev. Iranski športniki se tako ponavadi skušajo izogniti igranja in nastopanja proti Izraelcem

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.